3|
4823
|18.02.2018
НОВИНИ
Преработените храни повишават риска от рак с над 10%

Твърде преработените храни повишават риска от рак с над 10%, сочи френско проучване. Други рискови фактори са липсата на спорт и тютюнопушенето.
Проучването включва 100 000 французи, като са изследвани над 3300 храни. След 5 години проучване в групата са установени 2200 случая на рак.
Проблемът в проучването е липсата на точна определение какво представлява ултрапреработената храна.
Специалистите у нас са категорични, че само храната няма как да ни разболее. За да сме здрави, трябва не само да се храним с повече плодове и зеленчуци, но и да избягваме пърженото, да спортуваме, и да не пушим.
Моля, подкрепете ни.






Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads