Реклама / Ads
3| 4961 |18.02.2018 НОВИНИ

Преработените храни повишават риска от рак с над 10%

.
Твърде преработените храни повишават риска от рак с над 10%, сочи френско проучване. Други рискови фактори са липсата на спорт и тютюнопушенето.
 

Проучването включва 100 000 французи, като са изследвани над 3300 храни. След 5 години проучване в групата са установени 2200 случая на рак.

 

Проблемът в проучването е липсата на точна определение какво представлява ултрапреработената храна.

 

Специалистите у нас са категорични, че само храната няма как да ни разболее. За да сме здрави, трябва не само да се храним с повече плодове и зеленчуци, но и да избягваме пърженото, да спортуваме, и да не пушим.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2252 |14.12.2025 Учен от НАСА разкри мистерията на „Витлеемската звезда“ . 1| 2218 |14.12.2025 Кои метали преобръщат световната икономика през 2026 г. . 4| 2365 |14.12.2025 Какво ядат монасите от Света гора по време на Коледните пости . 0| 2311 |14.12.2025 Сняг за Нова година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads