Реклама / Ads
Frognews
3| 3957 |18.02.2018

Преработените храни повишават риска от рак с над 10%

.
Твърде преработените храни повишават риска от рак с над 10%, сочи френско проучване. Други рискови фактори са липсата на спорт и тютюнопушенето.

Проучването включва 100 000 французи, като са изследвани над 3300 храни. След 5 години проучване в групата са установени 2200 случая на рак.

 

Проблемът в проучването е липсата на точна определение какво представлява ултрапреработената храна.

 

Специалистите у нас са категорични, че само храната няма как да ни разболее. За да сме здрави, трябва не само да се храним с повече плодове и зеленчуци, но и да избягваме пърженото, да спортуваме, и да не пушим.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Служебни охранители протестират 1| 3834 |16.02.2018 . Бедните ще получат безплатни храни чак през март 2| 3488 |26.01.2018 . Работодатели искат от президента вето на Закона за охранители 1| 3782 |25.01.2018 . Заради проверка охранители на строеж бутаха кмета на „Младост” в София 4| 4184 |24.01.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ