Вторник, 21 Август 2018, 07:11
Frognews
3| 3579 |18.02.2018

Преработените храни повишават риска от рак с над 10%

.
Твърде преработените храни повишават риска от рак с над 10%, сочи френско проучване. Други рискови фактори са липсата на спорт и тютюнопушенето.

Проучването включва 100 000 французи, като са изследвани над 3300 храни. След 5 години проучване в групата са установени 2200 случая на рак.

 

Проблемът в проучването е липсата на точна определение какво представлява ултрапреработената храна.

 

Специалистите у нас са категорични, че само храната няма как да ни разболее. За да сме здрави, трябва не само да се храним с повече плодове и зеленчуци, но и да избягваме пърженото, да спортуваме, и да не пушим.

Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Служебни охранители протестират 1| 3489 |16.02.2018 . Бедните ще получат безплатни храни чак през март 2| 3217 |26.01.2018 . Работодатели искат от президента вето на Закона за охранители 1| 3398 |25.01.2018 . Заради проверка охранители на строеж бутаха кмета на „Младост” в София 4| 3765 |24.01.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах

Вашите лични данни / GDPR

Скъпи потребители,

От 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR. Във връзка с това "Фрог Нюз" EООД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR. Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.

РАЗБРАХ