Реклама / Ads
3| 4760 |18.02.2018 НОВИНИ

Преработените храни повишават риска от рак с над 10%

.
Твърде преработените храни повишават риска от рак с над 10%, сочи френско проучване. Други рискови фактори са липсата на спорт и тютюнопушенето.
 

Проучването включва 100 000 французи, като са изследвани над 3300 храни. След 5 години проучване в групата са установени 2200 случая на рак.

 

Проблемът в проучването е липсата на точна определение какво представлява ултрапреработената храна.

 

Специалистите у нас са категорични, че само храната няма как да ни разболее. За да сме здрави, трябва не само да се храним с повече плодове и зеленчуци, но и да избягваме пърженото, да спортуваме, и да не пушим.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4869 |16.02.2018 Служебни охранители протестират . 2| 4278 |26.01.2018 Бедните ще получат безплатни храни чак през март . 1| 4987 |25.01.2018 Работодатели искат от президента вето на Закона за охранители . 4| 5149 |24.01.2018 Заради проверка охранители на строеж бутаха кмета на „Младост” в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads