Реклама / Ads
3| 4884 |08.11.2007 НОВИНИ

Президентски човек поема ВКС, за следствието кипи борба

.
Бойко или Бойко ще оглави Националното следствие. Това е въпросът, който ще се реши на заседание на Висшия съдебен съвет в петък. Магистратите ще трябва да посочат и заместник на Иван Григоров на поста председател на ВКС.
 
Това е лесната задача, тъй като кандидатурата на Лазар Груев изглежда сигурна. Той е бил съветник на президента Георги Първанов, което накланя везнте в негова полза, категорични са магистрати.

Неясна засега е съдбата на шефския стол в НСлС, който освободи след вихрен скандал Ангел Александров. Кандидатите са Бойко Найденов и Бойко Рашков. Найденов има предимството на „човек" на главния прокурор Борис Велчев. Дали обаче е така, ще узнаем в петък. Найденов е с големи амбиции, но и доста скандали съпътстват кариерата му. Преди той се оправдаваше с Никола Филчев, но сега е шеф на спецзвеното в Главна прокуратура, което трябва да води битката с корупцията по високите етажи на властта, а резултати все още липсват.  Вероятно малцина си спомнят едно негово интервю за британския в. „Гардиан" преди две години. В него той заяви: „Организираната престъпност в България е с ясно определена властова структура. Знаем кои са ръководителите, така че ако съдилищата решат да действат, престъпниците са уязвими. Обаче хората, които най-много печелят от сегашната система, изглеждат съвсем почтени и имат добър бизнес в държавния или частния сектор. Те са недосегаеми, защото парите им са на сигурно място в САЩ и Западна Европа".  Найденов не се е отчел пред обществото какво е направил в тази посока, след като оглавява точно този отдел, който би трябвало да вкара големите акули на „топло". Доста гръмки бяха неговите изказвания и по делото срещу братята Маргини. Той бе категоричен, че прокуратурата разполага с всички доказателства, че са замисляли тройно убийство срещу Иван Тодоров-Доктора, Никола Дамянов и ген. Любен Гоцев. Засега обвинението очевидно куца...

Бойко Рашков е „старо куче" в системата на следствието. Той бе шеф на НСлС преди да стане депутат от „Коалиция за България". След „стажа" в парламента той отново се върна при колегите си, но името му напоследък не е във фокуса на медиите.  

Чие лоби ще надвие, ще стане ясно в петък, 9 ноември. Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5152 |14.10.2007 Президентски реализъм и социален оптимизъм за изхода от учителската стачка . 5| 5709 |30.08.2007 БСП обяви човека си за Пловдив . 3| 5824 |29.08.2007 Вътрешен човек замесен в кражбата на полицейски дознания . 0| 5094 |06.08.2007 Търси се кмет: трябва да е човек, който вдъхва и създава сигурност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads