Реклама / Ads
5| 4994 |14.12.2010 НОВИНИ

При бандитите цъфтят, при държавата се рушат

.
Митьо Очите
Изтърбушиха луксозната къща на Митьо Очите в Сунгурларе.
 

Изтърбушени прозорци, зеещи дупки, без врати, изкъртена камина, свалени плочки, изтръгнати кабели, контакти и изолации, пише вестник Труд. Тази грозна картина, напомняща поражения след бомбардировка, може да се види в някогашната луксозна къща на несебърския наркобос Димитър Желязков-Митьо Очите в Сунгурларе. Бившата “крепост” бе отнета с решение на съда по искане на комисията “Кушлев”. Само до дни данъчни пък се готвеха да я обявят на търг. Никой обаче няма отговор кой е авторът на вандалството. От полицията обявиха, че са щели да пазят къщата, ако от общината са им били казали. Местната власт пък е категорична, че МВР е трябвало да вземе мерки. Но едно е ясно: никой не стопанисва отнето престъпно имущество.

В момента Митьо Очите е в затвора и това донякъде му изгражда алиби.
Той излежава 4,9 г. присъда за ръководител на организирана престъпна група за разпространение на наркотици и пране на пари. В постройката Желязков живееше с приятелката си Антигона и сина им Димитър. “Май негови хора направиха всичко това. Просто са си взели нещата, които могат да им свършат работа в някоя друга къща”, тихо говорят местни жители. Но пък ако са аверите на Очите, те са си свършили работата - непокътнати в триетажната розова къща на ул. “Ст. Димитров” №3 са оставени единствено двуметровата каменна ограда, мраморът на първия етаж, както и барбекюто в двора. Тук-таме на някои от прозорците са оставени и кафяви щори. Камината, пред която Очите е посрещал гости, е изцяло изкъртена. “Изпарила” се е вратата на гаража, разнебитена е и лятната кухня до него, няма го вече и локалното парно.

Идеята на кмета на Сунгурларе бе да се даде къщата на общината и да се превърне в Дом за деца с увреждания. “Все още не съм ходил до данъчното да обсъдим тази идея”, каза кметът Георги Генов.Местните жители единодушно одобряват реализирането на такава идея. Освен това търсенето на имоти в техния край напоследък било в застой и едва ли някой щял да даде много пари за порутената обител. “Не че има страх от бившия собственик. Просто няма мераклии да се заселват в нашенско”, смятат хората. Не е ясно дали разрушаването на къщата е причина данъчните в Бургас да отложат търга с тайно наддаване за имотите на Очите. Той трябваше да се състои в края на декември. За продажба са обявени сградата в Сунгурларе, 2 апартамента, два магазина, гараж, 2 склада и обществена пералня в Несебър. От данъчното обявиха, че търгът е отложен за началото на 2011 г., тъй като все още се чакали документи и оценки на имотите и не искали да ги продават на парче, а всичките заедно. (Труд)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 4970 |11.12.2010 Я. Янев: Един ден РЗС ще управлява държавата . 1| 4668 |07.12.2010 Измамници ощетили държавата със 100 млн. лв. . 4| 5297 |06.12.2010 Еколози: И държавата има вина за наводненията . 8| 5405 |26.11.2010 МФ поиска Н.Цонев да върне 19 млн.лв на държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads