Реклама / Ads

 

1| 2418 |14.06.2021 НОВИНИ

При изгубена или изтекла лична карта ще се гласува с удостоверение

.
Източник: БГНЕС
Гражданите, които нямат валидни лични документи (лична карта или личен/зелен/ паспорт) - ако са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, ще могат да си упражнят правото си на глас за изборите на 11 юли. Това съобщиха от МВР.

На гражданите, които са подали вече заявление за нова лична карта, ще бъде ускорено издаването ѝ или ще бъде издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност.

 

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 9 юли ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.
 
За да бъде издадено удостоверение е необходимо лично да се подаде искане в СДВР, ОДМВР и РУ при СДВР/ОДМВР за дните от 6 юли до 10 юли, в часовете от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 11 юли от 08.30 ч. до 19.00 ч.

 

В случай че работното време на съответното звено БДС е различно, удостоверенията ще се издават в рамките на работното време на звеното, като задължително ще се спазва периодът на 10 юли (събота) и на 11 юли (неделя). Информация за работното време на всяко звено БДС е поставена на входа на помещенията, в които се осъществява административно обслужване на граждани по линия на документи за самоличност и на сайтовете на СДВР и ОДМВР.

 

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

 

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.
 
Удостоверения за заявен постоянен и настоящ адрес се издават от общинската администрация и ще важат само за изборния ден, което трябва да послужи пред Секционната избирателна комисия, уточняват от МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 23| 3596 |12.06.2021 Кантарджиев отива при Фандъкова, става консултант в столична община . 13| 2550 |12.06.2021 За 14-ти път се организира шествие на хората с различна сексуална ориентация . 2| 3003 |11.06.2021 Протестиращи срещу Гешев блокираха столичната ул. ”Раковски” . 1| 3094 |27.05.2021 Министър Денков за детските градини: Столична община абдикира от отговорност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ