Реклама / Ads
7| 3359 |25.05.2021 НОВИНИ

Проф. Минчо Христов: БСП достойно защитаваха исканията на хората в парламента

.
Проф. Минчо Христов
Корнелия Нинова покани “Движението на непартийните кандидати” да се присъединим към широката лява коалиция.Събират ни общи принципи и идеи. Програмата на БСП се припокрива почти изцяло с нашата платформа. Давам само няколко примера: преизчисление на пенсиите, увеличение на заплатите и прогресивно подоходно облагане, болниците да не бъдат търговски дружества. Това заяви пред БНР проф. Минчо Христов от “Движение на непартийните кандидати”.
 

Като друга причина за голямата лява коалиция Христов изтъкна случилото се  в предишния парламент - когато никой не говореше с никого. Той бе категоричен, че ако и на следващите избори това се повтори, то няма да доведе до нищо добро за страната.

 

“Смисълът на политиката е как животът на хората да стане по-добър.  Ние искаме тези идеи да станат реалност и не виждаме друг потенциален партньор освен БСП”, бе категоричен Минчо Христов.

 

Като пример за контраст на ценностите на лявата коалиция и другите партии, проф. Христов даде пример с “Има такъв народ”, които направиха всичко възможно да не допуснат преизчисление на пенсиите и в крайна сметка го бламираха: “Това е изключително грозно спрямо възрастните хора.”

 

“От “Демократична България” казаха, че няма пари за пенсии. Има пари, но те потъват. Миналата седмица стана ясно, че са опростени 10 млрд. лв. на една шепа кухи фирми, свързани с властта.

 

Отделно се крадат 6-7 млрд. лв на година от обществените поръчки и 2-3 млрд. лв от Здравната каса. Ние искаме да спрем това”,  бе категоричен Минчо Христов.

“Трябва да направим така, че всички тези порочни практики да спрат. БСП достойно защитаваха позициите на хората в парламента”, завърши проф. Христов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4955 |25.05.2021 Проф. Минеков: Могат да ме предизвикат да поискам оставката на Емил Кошлуков . 4| 3204 |25.05.2021 Минчо Спасов: Зад булото на секретността в тайните служби се прикриват безобразия . 2| 3106 |25.05.2021 Проф. Велислав Минеков: Специален полицейски отряд ще охранява културното наследство . 1| 3306 |25.05.2021 Проф. Ангел Димитров: Македонските колеги се държат като охранители на митове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads