Реклама / Ads
4| 2943 |16.08.2023 НОВИНИ

Проф. Николай Слатински: България не трябва да остане безмълвна за агресията в Черно море

.
Николай Слатински
Като пряко застрашена от руската агресия държава (напрежението в Черно море нараства), както и след нелепото и абсурдно изявление по отношение на Украйна на висш чиновник в НАТО, пряко свързан административно с генералния секретар на НАТО, поне според мен България, като равноправен член на НАТО не бива в никакъв случай да остане безмълвна.
 

България трябва:

 

1. Да поиска спешно изясняване на казуса с това опасно и съзвучно с позициите на Путин изявление на този натовски чиновник и да поиска неговото отстраняването от заеманата позиция.

 

2. Да инициира официална декралация на НАТО, потвърждаваща неизменната позиция на НАТО за териториалната цялост и суверенитета на Украйна.

 

3. Да настоява НАТО изрично да заяви, че докато в Украйна има окупационни войски на Русия, Алиансът няма да подкрепи каквито и да било мирни преговори с Русия.

 

4. Да поиска среща на ниво министри на отбраната и външните работи на НАТО във връзка с ескалацията на ситуацията в Черно море и набелязването на допълнителни мерки за защита на Румъния и България от агресивното поведение на Русия в Черно море.

 

Още мъничко за престъпното заявление на висш бюрократ в НАТО (впрочем, пряко свързан с генералния секретар на НАТО).

 

Да, може да се каже, че това е лична изцепка, за която този тип ще бъде сакнциониран.

 

Но проблемът е далеч по-тежък. Засилва се неформалният и даже полу-формалният натиск от кръгове на Запад и среди в НАТО върху Украйна да приеме т.нар. мирни преговори с Русия. Което е де факто принуда тя да се примиряла с геополитическите (по-точно с военните) реалности и да отстъпи свои територии.

 

А това е толкова недопустимо!

 

То удря в сърцето украинския народ и го кара да започне да се чувства изоставен и предаден...

 

Николай Слатински




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6412 |13.08.2023 Проф. Георги Рачев: Туристическият бизнес се променя заради глобалното затопляне и удължаването на летния сезон . 8| 7377 |11.08.2023 Проф. Георги Лозанов: Най-страшни са тези, които оправдават всекидневно зловещото насилие в Украйна . 0| 2863 |11.08.2023 Проф. Рачев: И най-зиморничавите ще се чувстват комфортно в следващите дни . 16| 3205 |10.08.2023 Проф. Константинов: На местните избори ще стане страшно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads