Реклама / Ads
0| 5081 |04.07.2010 НОВИНИ

Прокурори вадят от ареста кмета на Садово срещу 15 хил. лв. гаранция

.
Кметът на Садово Марин Йосифов и двамата му съучастници, обвинени в търговия с влияние, са освободени под парична гаранция от по 15 000 лева. Прокуратурата не поискала тримата да стоят в ареста и сама предложила на съда по-леката мярка "гаранция".
 

Това съобщи за „Фокус”-Пловдив говорителят на Окръжна прокуратура Галин Гаврилов. По мярката за неотклонение се е произнесъл наблюдаващият прокурор, тъй като прокуратурата не е внесла искане в съда за задържане под стража, а е наложена мярка „гаранция”. На тримата е наложена и забрана за напускане на страната. Тъй като днес е неделя, утре ще бъде внесено в съда искане Марин Йосифов да бъде отстранен от длъжността кмет на община Садово, каза Гаврилов.

Окръжната прокуратура повдигна обвинения срещу тримата за търговия с влияние. Освен садовския кмет Марин Йосифов бяха задържани още и Анжела Запрянова, осъществявала консултантски услуги неформално, без договор в общината и Емил Дърев – бивш зам.-директор на ДФ „Земеделие”. По време на специализирана акция са били задържани и 20 хиляди лева в кабинета на кмета, за които обаче не може да се твърди със сигурност, че са предмет на разследването и че са част от предоставен подкуп, каза окръжният прокурор Иван Даскалов. Досъдебно производство срещу кмета на Садово е било образувано още в края на миналата година, след сигнал подаден в ДАНС.

От тогава досега в продължение на шест месеца общината е била наблюдавана. Разследването е било с цел разкриване на лъжлива практика при провеждане на обществена поръчка в община Садово, при която е бил поискан подкуп от 270 000 лева за участие в конкурс. Става въпрос за провеждането на обществена поръка за канализация на село Кочево. В случая тримата задържани са поискали от фирма парични средства, с цел да бъде упражнено влияние върху комисията, която ще избира фирмата-изпълнител. Предстои да бъдат разпитани още свидетели.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5189 |02.07.2010 Само глоба за "Илинден" поискаха прокурори . 2| 5990 |30.06.2010 Арест за кмета на Садово, бил корумпиран . 5| 5541 |30.06.2010 Янев вади списък на прокурори с политически поръчки . 3| 6224 |23.06.2010 Съдът остави Джотолов в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads