Реклама / Ads
59| 5620 |23.06.2023 НОВИНИ

”Промяната” обявиха бойкот, няма да влязат в зала: Това , което се случва, е недопустимо

.
Източник: стопкадър, bTV
”Тази сутрин парламентарната група на ПП-ДБ няма да влезе в зала, защото ясно предупредихме, че това, което се случва, е недопустимо. Подмяната на Гешев със Сарафов - ние поискахме да изслушаме министъра на правосъдието. Бяхме блокирани от скритото мнозинство на ГЕРБ, ДПС и ”Възраждане”.
 

Вчера три регулатора - Сметната палата, БНБ и Здравната каса бяха вкарани в комисия", заяви на брифинг в парламента съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

 

По думите му уговорка е във всички регулатори да има кандидати с безупречна репутация, като тази уговорка е била нарушена.

 

"Ако някой си мисли, че това ще бъде цената - всички регулатори да бъдат заменени с това скрито мнозинство на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", много се лъже. Няма как да дадем контролите на това мнозинство, без обсъждане, прикрито и набързо", допълни Кирил Петков.

 

Докато правителството се опитва да работи, то служи като параванче, едно друго мнозинство, ще вземе регулаторите, заяви от своя страна и съпредседателят на ДБ Христо Иванов. И напомни, че за да има правителство, те били направили големи отстъпки.

 

Иванов изрази и съмнение, че се готви избор на нов главен прокурор, който щял да бъде близък до президента Румен Радев. 

 

"Отговорното действие е да има правителство, но правителство на реформите. Призоваваме към разум и разговор“,  каза той.

 

"Правителството не се разваля, но трябва да се определи дали ще е правителство на промяната, или правителство-параванче“, коментира още Христо Иванов.

Ще има ротация, ако има реформаторско правителство, предупреди  още Христо Иванов. 

 

Петков допълни, че ако някой си мисли, че ще има само едно говорене по медиите, жестоко се лъже. Той съобщи, че днес предстои да има декларация след края на днешния ден какво ще последва, ако се продължи смяната на важните теми с дребни такива. 

 

На въпрос оставка може ли да има оставка, Петков отговори ясно: "Потенциално, да".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2763 |16.06.2023 Врачанското село Лиляче потъна под вода: Обявиха частично бедствено положение . 3| 2682 |12.06.2023 Обявиха тридневен траур за загинали българки в катастрофа в Мадрид . 7| 2882 |31.05.2023 Официално: Обявиха Пепи Еврото за общодържавно издирване . 16| 5077 |30.05.2023 Обявиха за издирване Пепи Еврото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads