Реклама / Ads
3| 4304 |15.03.2019 НОВИНИ

Фрогоко: Просещ мъж стресира шофьорите на натоварено кръстовище в София

.
От няколко дни накуцващ възрастен мъж изправя косите на шофьорите, които преминават през едно от натоварените кръстовища в София. Той събира дарения, но го прави по средата на пътното платно, точно където водачите се престрояват от лента в лента и често бързат, за да хванат зелената светлина.
 

Шофьорите на едно от най-натоварените столични кръстовища - между булевардите „България“ и „Гоце Делчев“, ежедневно се изправят на нокти заради мъжa от снимката. Оказва се, че хората не знаят към кого да сигнализират за такива случаи.

 

От 1 декември 2018 година влезе в сила нова общинска наредба за обществения ред в София. Според нея се забранява събирането на дарения по улиците. Това означава, че хората които лежат по тротоарите, застават между колите и просят също следва да подлежат на санкции.

 

Мъжът, който силно куца и използва бастун, за да си помага, ходи напред -назад по осевата линия, която е точно по средата на пътното платно. Прави го малко преди светофара на кръстовището. Освен жълтата жилетка, мъжът неизменно носи и чашка, в която да събира дребни суми от водачите. Според разказ на очевидец, мъжете се двама и се сменят, но и не куцат, когато ходят по тротоара.

 

Водачите най-много се стресират от мъжа в пиковите часове, когато често изнервени от дългото висене в тапата, която се образува точно преди този светофара, се забързват, за да успеят да преминат възможно най-бързо при светването на зелената светлина. Точно тогава мъжът започва да лъкатуши и създава огромен риск от инциденти, видя репортер на Фрогнюз.

 

На кръстовището има вишка за служител на КАТ, но никой не знае дали там има човек и дали той вижда какво се случва, защото е със затъмнени стъкла. Не е ясно дали в общинската администрация или органите на реда са получили сигнали за този мъж. По традиция със затоплянето на времето хората, които събират дарения по кръстовищата ще стават все повече, а това означава, че и инцидентите с такива хора може да се увеличат. За съжаление, ако такъв човек пострада, вина и санкции ще носят шофьорите.

 

.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6313 |24.01.2019 Фрогоко: Пловдивска адвокатка защити в съда свой колега от друг адвокат . 3| 6272 |20.01.2019 Фрогоко: Потрошени автомобили будят съмнения за застрахователни схеми (обновена) . 2| 7008 |18.01.2019 Фрогоко: В Радомир отпускат за саниране на блок 1 383 384 лева . 5| 5160 |17.01.2019 Фрогоко: Изграждането на Информационната здравна система е пред провал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads