Реклама / Ads
0| 7120 |22.06.2017 НОВИНИ

Проверяват реда и дисциплината на служителите в НСО от шофьора до генерала

.
Източник: БГНЕС
Националната служба за охрана (НСО) не е укривала техническа неизправност на автомобила, използван от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Това се казва в официална позиция на шефа на НСО ген.-лейтенант Ангел Антонов, публикувана на сайта на службата по повод публични внушения и направени изявления пред печатни и електронни медии.
 
Назначената специална комисия не е установила данни за интервенция за разхлабване или отстраняване на крепителните болтове на автомобила и е квалифицирала случилото се като техническа неизправност. Това е причината компетентните органи да не са били уведомени, се заявява в позицията, която детайлно посочва извършеното по проверката.

"В този контекст направените публични внушения за желание на НСО да остане "встрани от случая", "за хвърляне на камъните в чужда градина", за преднамерена "подигравка с висш магистрат" не могат да бъдат оценени по друг начин, освен като груби и недопустими спекулации, извършени от лице, което като действащ служител на НСО многократно е наказвано от трима различни началници на службата и накрая дисциплинарно уволнено", .

Националната служба за охрана осъществява специализиран транспорт като един от видовете охрана, предвидени в Закона за НСО. Службата намира за безсмислено и недопустимо да влиза в дискусия дали специализираният транспорт е охрана или не. Законите се изпълняват, а не се коментират. Считам, че позоваването на текстове от закона трябва да се прави отговорно и с познаване на буквата и духа на нормативния акт, посочва още шефът на НСО.

Ангел Антонов инфромира, че след отказа на Софийска военно-окръжна прокуратура от да образува досъдебно производство и наличието на обосновани съмнения за извършени нарушения по служба са послужили като основание за възобновяване на дисциплинарната проверка, която ще обхване всички служители, свързани с осигуряване на специализиран транспорт.

Припомняме, че председателят на Върховния касационен съд /ВКС/ Лозан Панов се отказа да използва повече колата, която се предоставя от Национална служба за охрана, тъй като вече не е убеден в сигурността, която тя му предоставя.

Проблемът беше установен от Панов и шофьора му, който е от службата за охрана, при пътуване извън София на 1 юни. Първи за това съобщи лично Лозан Панов след срещата си с президента Румен Радев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6650 |16.06.2017 48 висши държавници не предали декларация пред Сметната палата . 0| 5553 |13.06.2017 Студентка: Преподавател от УНСС пише тройки на предали празни листове . 0| 5520 |05.06.2017 В Деня на околната среда, „Софийска вода“ свързва хората с природата . 0| 3790 |04.06.2017 Навръх сезона - проверяват чисти ли са плажовете

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads