Сряда, 22 Ноември 2017, 09:25
Frognews
0| 5309 |22.06.2017

Проверяват реда и дисциплината на служителите в НСО от шофьора до генерала

.
Източник: БГНЕС
Националната служба за охрана (НСО) не е укривала техническа неизправност на автомобила, използван от председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Това се казва в официална позиция на шефа на НСО ген.-лейтенант Ангел Антонов, публикувана на сайта на службата по повод публични внушения и направени изявления пред печатни и електронни медии.
Назначената специална комисия не е установила данни за интервенция за разхлабване или отстраняване на крепителните болтове на автомобила и е квалифицирала случилото се като техническа неизправност. Това е причината компетентните органи да не са били уведомени, се заявява в позицията, която детайлно посочва извършеното по проверката.

"В този контекст направените публични внушения за желание на НСО да остане "встрани от случая", "за хвърляне на камъните в чужда градина", за преднамерена "подигравка с висш магистрат" не могат да бъдат оценени по друг начин, освен като груби и недопустими спекулации, извършени от лице, което като действащ служител на НСО многократно е наказвано от трима различни началници на службата и накрая дисциплинарно уволнено", .

Националната служба за охрана осъществява специализиран транспорт като един от видовете охрана, предвидени в Закона за НСО. Службата намира за безсмислено и недопустимо да влиза в дискусия дали специализираният транспорт е охрана или не. Законите се изпълняват, а не се коментират. Считам, че позоваването на текстове от закона трябва да се прави отговорно и с познаване на буквата и духа на нормативния акт, посочва още шефът на НСО.

Ангел Антонов инфромира, че след отказа на Софийска военно-окръжна прокуратура от да образува досъдебно производство и наличието на обосновани съмнения за извършени нарушения по служба са послужили като основание за възобновяване на дисциплинарната проверка, която ще обхване всички служители, свързани с осигуряване на специализиран транспорт.

Припомняме, че председателят на Върховния касационен съд /ВКС/ Лозан Панов се отказа да използва повече колата, която се предоставя от Национална служба за охрана, тъй като вече не е убеден в сигурността, която тя му предоставя.

Проблемът беше установен от Панов и шофьора му, който е от службата за охрана, при пътуване извън София на 1 юни. Първи за това съобщи лично Лозан Панов след срещата си с президента Румен Радев.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Любо Гребеца от ”Наглите” отново иска на свобода 0| 86 |22.11.2017 . Йончева: Оградата не изпълнява функциите си 0| 514 |22.11.2017 . Бившият ни консул в Одрин: Настъпихме гюленистка мина 0| 1362 |22.11.2017 . Нейнски: На този етап българите в Одрин са обвинени в трафик на мигранти 1| 1102 |22.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах