Реклама / Ads
1| 3355 |02.12.2022 НОВИНИ

Проверка на Фрог показа: Рибата за Никулден ще ни струва между 13 и 44 лв. за килограм

.
Тази година рибата за Никулден ще ни струва средно между 13 и 44 лв. килограма, според предпочитанията и вкусовете за вида й. Това показа проверка на ФрогНюз по обектите, които предлагат риба.
 

Средната цена на пъстървата в магазините тръгва от 13 лв. за килограм. За сравнение през миналата година, същият продукт ни е струвал 10.00 лв. Шаранът върви от 10лв. нагоре килограмът, на фона на 7.90лв. от миналата година. Ципурата ще ни струва 18 лв., лаврака - 19-20 лв., скаридите около 33лв., сьомгата филе - 44лв.


Търговците споделят, че въпреки повишаването на цените търсенето се запазва. 


Между 15 и 20 процента е увеличението на цената на рибата за Никулден тази година,  каза за ФрогНюз Владимир Ангелов, собственик и управител на магазин за риба и рибни изделия в София.Това увеличение разбира се идва от инфлацията, не от нас, уточни той. 


"По принцип рибата, която се търси най-много и преобладава на пазара е вносната.За Никулден обаче, българинът си залага на българското. Рибата, която пазаруват най-често потребителите е пъстърва, шаран, сьомгова пъстърва, сом. Търси се и сьомга, ципура и лаврак все пак. Аз лично обаче за трапезата на Никулден бих препоръчал традиционния шаран”, каза Ангелов. 

 

“Когато подбирате рибата за трапезата си, тя задължително трябва да бъде лъскава, да е покрита със своята слуз, да не е измита и да не е суха. Ако е суха, не е съхранявана правилно, кожата вече е изсъхнала и не е ок. Това е и причината рибата винаги да бъде съхранявана под лед. Друго важно нещо, което трябва да следим, когато си купуваме риба е да гледаме хрилете, те трябва да са розово-червени". 


"За да различим прясната от замразената риба, трябва внимателно да гледаме очите. Ако те са червени, значи не е прясна, а размразена", подчерта  собственикът и управител на магазин за риба и рибни изделия.



Констанца Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3248 |02.12.2022 Само във Фрог: За какво да сме нащрек, когато си купуваме риба за Никулден? . 5| 6490 |02.12.2022 Валери Йорданов пред Фрог: В театъра се срутват стени от декори, внимаваме къде се катерим, изпитваме параноя . 8| 5174 |01.12.2022 Иво Димчев пред Фрог: От 15 години съм ХИВ-позитивен и живея по-добре от всякога . 2| 3073 |29.11.2022 Донев: Проверката на кодовете показа ясно, че няма проблем с машините за гласуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads