Реклама / Ads
0| 4531 |19.10.2023 НОВИНИ

"Провокативно послание на Кремъл" са изтребителите в Черно море. Обмисля се купуване на дронове за армията ни

.
Тодор Тагарев, министър на отбраната Източник: БГНЕС
"През последните няколко години руски самолети редовно летят в това пространство и задействат силите за противовъздушна отбрана на НАТО и няма съществена разлика със сегашната ситуация". Това коментира пред журналисти в Пловдив министърът на отбраната Тодор Тагарев по повод информацията, че руски изтребители ще прелитат над Черно море и от няколко дни патрулират свръхзвуковите МиГ-31, които носят ракети "Кинжал".
 

Тагарев посочи, че това е ново провокативно послание на Кремъл, но няма пряк риск.

 

Министърът коментира в Пловдив, че армията ни има нужда от нови системи за отбрана, включително и безпилотни летателни средства.

 

До края на ноември ще бъде внесена инвестиционна програма в Народното събрание колко такива системи можем да закупим, посочи той.

 

Разходите за отбрана ще бъдат увеличени с два процента за догодина и може би над два процента в следващите години, което ще даде възможност за осигуряване на най-модерно оборудване и условия за подготовкa, обясни Тагарев.

 

Министърът коментира и въпроса дали има опасност от засилени мигрантски потоци към границата ни:

 

"След терористичните актове на "Хамас" срещу Израел и операцията, която се подготвя, не очакваме скоро да има увеличение на бежанската вълна от този регион".

 

"Имаме готовност, ако се повиши рискът, да предоставим повече сили и средства за защита на границата, но това не се вижда в близките седмици", каза още Тагарев.

 

По думите му основната задача към момента е на службите и Министерството на външните работи, които следят обстановката. Тагарев посочи, че присъствието на армията на границата вече е увеличено в малка степен, но към момента опасност няма.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3624 |19.10.2023 Владимир Кисьов: Тероризмът в Израел е мотивирана политическа агресия . 2| 3857 |19.10.2023 Грийнпийс – България: Ковачки скри престъпленията на ТЕЦ "Марица 3" зад българското знаме . 6| 4061 |19.10.2023 Авдеевка - фронтовият град, който показва поредния руски провал в Украйна . 0| 3727 |19.10.2023 Трима души пострадаха при пожар в къща в царкалоянското село Езерче

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads