Реклама / Ads
56| 9792 |27.06.2011 НОВИНИ

Психично разстройство спря Янева да отговаря пред ВСС

.
Владимира Янева
Председателят на Софийския градски съд Владимира Янева е постъпила в болница и поради това няма да бъде изслушана от Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси към Висшия съдебен съвет. Това съобщи нейният председател Стефан Петров.
 

Магистратът  допълни, че състоянието на Янева не е добро, но отказа да даде повече подробности.

По-късно стана ясно, че новият шеф на СГС е постъпила в психиатричното отделение на “Александровска болница”. Янева е приета в здравното заведение в 16,41 ч., а поставената диагноза на пациентката е “биполярно афективно разстройство”, втора степен. Според данните в приемния й картон, състоянието и е “остро”, пише БЛИЦ.

Като близък човек, съдия Владимира Янева е посочила баща Яне Янев, който е доцент в “Александровска болница”. Той е специалист – уролог.

Биполярното разстройство е сериозно заболяване. То кара хората да възприемат нормални идеи като нещо изключително. Състоянието е известно още като маниакална депресия.

Хората, изпитващи това страдание, живеят с постоянни клатушкания в настроението - от весело и приповдигнато до потиснато и депресивно усещане за света и живота. Това състояние придружава страдащият през целия му живот.

Днес във Висшия съдебен съвет е получено писмо от Янева, в което се казва, че тя се намира на лечение в Александровска болница от петък. Не беше уточнено с каква диагноза тя се намира в лечебното заведение. Стефан Петров обясни, че Янева ще бъде изслушана, когато здравословното й състояние позволи това.

Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси покани на изслушване Янева за да чуе обясненията й за делото "Софийски имоти", по което тя е съдия-докладчик. На 22 юни в доклад инспекторатът към ВСС откри четири нарушения, които новият председател на СГС е допуснал по делото. Проверката на инспектората сочи, че първото заседание по процеса, съгласно сроковете, е трябвало да бъде насрочено преди малко повече от седмица, но то все още не е. Преди това пък стана ясно, че през 2002 г. Янева е купила два имота от дружество „Софийски имоти", когато негов директор е бил подсъдимият по едноименното дело Тошко Добрев. Комисията трябваше да изслуша Янева и да прецени дали е налице конфликт на интереси в този случай, още повече, че тя не си е направила отвод по делото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5482 |27.06.2011 Бистрят казуса Янева - "Софийски имоти" . 41| 4942 |22.06.2011 Потвърдиха нарушението на съдия Янева . 17| 4883 |20.06.2011 Сметната палата: Янева не е декларирала ипотека за кредит . 15| 6101 |17.06.2011 Съдия Янева призна за сделките със "Софийски имоти"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads