Реклама / Ads
0| 4000 |08.05.2022 НОВИНИ

Путин атакува руски олигарх, разкритикувал войната

.
Олег Тинков
Олег Тинков, основател на една от най-големите руски банки, разкритикува войната в Украйна в профила си в Instagram.На следващия ден администрацията на президента Путин се е свързала с ръководството на банката и е заплашила с национализация, ако той не се оттегли от ръководството й.
 

Преди дни Тинков завършва сделката по продажбата на своя дял от 35% на руски милиардер, близък до Путин. Днес Тинков описва продажбата, извършена насилствено и на смешна цена, като „отчаяна", пише JP.


„Не можех да преговарям по условията на продажбата, камо ли по цената“, казва Тинков. „Беше като ситуация със заложници – взимаш това, което ти се предлага."


Тинков е известен като един от малкото руски бизнес магнати, създали богатството си напълно самостоятелно. Стойността му през ноември е оценявано на над 9 милиарда долара, и няма нищо общо с енергийната индустрия на страната, която направи богати повечето руски олигарси.


Тинков твърди, че много негови познати в държавния и частния бизнес са му казали насаме, че споделят мнението му и са съгласни с него, „но всички се страхуват“ да не ги сполети същата съдба.


„Разбрах, че Русия като държава вече не съществува“, каза Тинков пред The ​​New York Times, прогнозирайки, че Путин ще остане на власт дълго време. „Вярвах, че режимът на Путин е лош. Но нямах представа, че ще придобие такъв катастрофален мащаб".


Tinkoff, банката, създадена от Тинков през 2006 г., отрече твърденията му за натиск от страна на държавната администрация, и допълни, че не е имало „никакъв вид заплахи срещу ръководството на банката“. Институцията обяви, че Тинков е продал целия си дял в компанията на фирма, управлявана от Владимир Потанин, минен магнат, близък до Путин, пише още БГНЕС.


„Олег не е бил в Москва от много години, не е участвал в работата на банката, и не е участвал в никакви сделки“, се казва в изявлението на банката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4919 |08.05.2022 Шефът на ЦРУ: Путин удвоява атаките, не може да си позволи да загуби войната . 0| 6027 |07.05.2022 Zастрелай се! Паметник на Путин се появи в Киев . 0| 5779 |07.05.2022 Украинците унищожиха руски десантен катер . 0| 22405 |07.05.2022 “Ройтерс”: Путин предупреждава за Деня на страшния съд на 9-ти май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads