Реклама / Ads
14| 4381 |13.10.2023 НОВИНИ

Путин лицемерно настоява за мир в Близкия изток, докато армията му продължава да стреля по Украйна

.
Руският президент Владимир Путин призова за спиране на кръвопролитията и мирни преговори, в които Москва е готова да участва, за да разреши война между Израел и групировката “Хамас”, който разпали с нова сила конфликта в Близкия изток. 
 

След атаката на “Хамас” на 7 октомври голяма част от международната общност осъди действията на терористичната групировка и застана зад Израел. Путин обаче замълча за няколко дни и дори не се обади на премиера на Израел Бенямин Нетаняху, както обикновено Москва прави. Вместо това, в първите си кратки коментари за нападението г-н Путин нападна колективния Запад, без да изрази съчувствие към страданието на Израел.

 

Сега Путин е готов да превърне Русия в посредник за постигането на мир между Израел и Палестина като призова за край на кръвопролитията и то в момент, в който държавата му продължава да води своята война в Украйна. Нещо повече - Кремъл остана сякаш глух, когато Киев поиска да седне на масата за преговори, на само ако руските войски спрат бойните действия и се оттеглят от украинските територии. 

 

Освен това Владимир Путин предупреди, че евентуална сухопътна операция на израелската армия в ивицата Газа ще доведе до неприемливи загуби сред цивилното население. Думите му обаче идват на фона на непрестанни вълни от обвинения за зверствата, които руската армия извършва върху цивилни граждани и цели в Украйна.

 

В Бишкек на среща на Общността на независимите държави руският президент Владимир Путин заяви, че целта на бъдещи преговори трябва да е прилагането на така наречената формула за две държави на ООН, която предполага създаването на независима палестинска държава със столица Източен Йерусалим, който да съществува мирно заедно с Израел. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4250 |13.10.2023 Четирима възрастни и бебе на 6 месеца пострадаха при тежка катастрофа между две коли в София . 7| 4689 |13.10.2023 След вик "Аллах Акбар" - убит учител и двама ранени при атака във Франция . 1| 4263 |13.10.2023 В ареста за побой е и бившият зам.- прокурор на Перник . 2| 4372 |13.10.2023 Григор Димитров се пребори! Отива на полуфинал в Шанхай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads