Реклама / Ads
10| 3847 |31.07.2023 НОВИНИ

Путин нанесе ракетен удар по родния град на Зеленски часове след нападението на дроновете срещу Москва

.
Путин отприщи смъртоносен ракетен удар по родния град на Зеленски часове след като украинският президент приветства атаката с дрон срещу Москва Източник: ”Дейли мейл”
Руски ракетни атаки убиха най-малко един човек и раниха повече от 10 в родния град на Володимир Зеленски, само часове след като украинският президент обяви, че неговите войски „връщат войната“ на Москва, пише английският ”Дейли мейл”.
 

Двойна ракетна атака удари жилищна сграда в централния украински град Кривой Рог, каза вътрешният министър Игор Клименко в понеделник.

 

„Руснаците са ударили града с две ракети“, каза Клименко и добави, че „втората ракета е унищожила секции, разположени между четвъртия и деветия етаж на жилищна сграда“.

 

Един човек беше убит и 10 души потърсиха медицинска помощ“, добави той, като украинското вътрешно министерство твърди, че вероятно има още хора, затрупани под развалините на жилищния блок и близката образователна институция, пострадали при атаката.

 

Руските удари идват в отговор на множество украински атаки с дронове на руска територия и окупирания Крим – нещо, което Зеленски снощи описа като „естествения процес“ на войната, „завръщаща се в Русия“.

 

Русия каза в неделя, че е свалила украински дронове, насочени към Москва и полуостров Крим при атаки, които повредиха две офис кули в столицата и за кратко затвориха международно летище.

 

Един дрон, насочен към Москва, беше свален в покрайнините на града, а други два бяха „потиснати от електронна война“ и разбити в офис комплекс рано в неделя, каза руското министерство на отбраната, като добави, че няма ранени.

 

Москва и нейните околности, разположени на около 300 мили от украинската граница, рядко са били мишена по време на конфликта в Украйна до няколко атаки с дронове тази година.

 

Въздушните атаки на Украйна до голяма степен са насочени към военни цели, складове за боеприпаси и линии за доставки. Но нарастващият брой удари с дронове, нанесени от украинска земя, са насочени към руски цивилни центрове.

 

След атаките украинският президент Володимир Зеленски предупреди, че в Русия предстои „война“.

 

„Постепенно войната се връща на територията на Русия – в нейните символични центрове и военни бази, и това е неизбежен, естествен и абсолютно справедлив процес“, каза Зеленски на посещение в западния град Ивано-Франковск вчера.

 

Владимир Путин каза, че не отхвърля идеята за мирни преговори с Украйна, като руският президент заяви в събота, че африканска инициатива може да бъде основа за мир в Украйна

 

Изявлението последва руско-африканската среща на върха миналата седмица, на която някои африкански лидери притиснаха президента Владимир Путин да прекрати войната в Украйна.

 

Междувременно Зеленски отхвърли идеята за прекратяване на огъня сега, тъй като това ще остави Русия да контролира почти една пета от страната му и ще даде време на силите й да се прегрупират след 17 изтощителни месеца на война.

 

Вчера руското министерство на отбраната съобщи, че три украински дрона са атакували Москва, като са ранили един човек и са довели до временно затваряне на едно от четирите летища около столицата.

 

Атаката беше четвъртият подобен опит за удар срещу столичния регион този месец и третият тази седмица, подхранвайки опасенията относно уязвимостта на Москва към атаки, докато войната в Украйна продължава в 18-ия си месец.

 

Превод: ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 3251 |31.07.2023 Поддръжници на военния преврат в Нигер развяват руски знамена, скандират името на Путин . 41| 3175 |30.07.2023 Мирните преговори с Украйна все още са възможност за Путин. При какви условия? . 3| 3345 |29.07.2023 Шефът на Африканския съюз определи като ”недостатъчни” предложенията на Путин за безплатно зърно . 28| 2734 |29.07.2023 Руски ракетен удар по украинския град Днепър, най-малко девет души са ранени /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads