Реклама / Ads
22| 6896 |29.04.2023 НОВИНИ

Путин оцеля по чудо от удар с дрон. Украинската армия се сдоби със супер израелски системи

.
Израелски системи срещу руските дронове...
Размина ли се Путин с атентат чрез дрон срещу него? Засега няма категоричен отговор, но съмненията, че е изало опит за покушение срещу руския президент са много. Най-аргументирани са в германското издание „Билд“, които описват подробности около случая и фокусират вниманието върху това, че властта в Кремъл се опитва да запази инцидента в тайна.
 

Какъв е случаят: Дронът UJ-22 е излетял от Украйна в неделя следобед и както съобщават „Билд“, това е най-модерният украински дрон със среден обсег до 800 километра. Целта, според експерти, е била новопостроеният индустриален парк край Москва, който се намира на около 500 километра от Украйна.

 

Службите на Киев придобили информация, че Путин ще присъства на откриването на индустриалния парк Руднево. Съответно дронът прелетял цялата ПВО на Руската федерация и трябвало да удари точно там. Но по неясни причини се разбил недалеч от индустриалния парк набелязаната цел.

Това хвърли в смут Кримъл и били предприети невиждани досега мерки за защита на Москва от въздушни нападения.

 

Електронната война на територията на Украйна навлиза в нов, коренно различен период. Киев вече получава израелски системи за унищожаване на дронове. Това ще доведе до 100% ликвидиране на иранските безпилотници, които Русия използва във войната си срещу Украйна. Новината бе обявена от израелския министър на отбраната Йоав Галант и външният министър Ели Коен още преди месец, но нещата вече са задвижени на практика и техниката пристига на място. Става дума за две компании - Elbit и Rafael, които разработват супер системи за борба с дроновете.

Системите от Израел могат да свалят дронове на разстояние около 40 километра. Системите са много подвижни и са перфектни при защита на електроцентрали и други важни обекти.

 

Иранските дронове Shahed-136 продължават да представляват заплаха от въздуха по време на въздушни нападения.

 

Пропагандната машина на Кремъл дълго време твърдеше, че Израил отказва военна помощ на Украйна, защото се страхува да не развали отношенията си с Путин. Това се оказа поредната фалшива кампания, която вече е опровергана категорично.Украйна вече се сдобива със системата Smart Shooter за борба с дронове.

 

Доставката на системата става с посредничеството на Полша.В момента е известно, че въоръжените сили на Украйна инсталират Smart Shooter на самолети и БПЛА.

 

Системата обяснява предназначението си с името „умен мерник“. Тя е базирана на технологията SMASH и двуядрен бордови компютър с изкуствен интелект, който използва радар за откриване и идентифициране на дрона за по-нататъшно унищожаване. Принципът на действие е: един изстрел - едно попадение. Гарантирана точност 100%.

 

Производителят има набор от интелигентни мерници или "системи за управление на огъня" (FCS), наречени SMASH. Стандартният SMASH FCS се използва за различни мисии, SMASH 2000 е оптимизиран за насочване към жива сила и наземни превозни средства, а SMASH 2000 Plus е адаптиран за борба с UAV. Има версия на SMASH X4 за поразяване на цели на дълги разстояния.

Очаква се в скоро време украинската армия да се сдобие и с израелски дронове, които са №1 в света.

 

Известно е, че израелските военновъздушни сили днес разполагат с най-големия брой пилотирани бойни самолети, след Съединените щати. Но страната е на първо място по притежание на безпилотен флот. Именно в Израел се реализира истинска „безпилотната революция", която обещава радикални промени във военните конфликти.

Според Стокхолмския международен институт за изследване на мира Израел има монопол на световния пазар на дронове - израелските авиационни компании осигуряват 41% от продажбите на дронове на световния пазар - в повече от петдесет страни.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3020 |28.04.2023 Путин подписа закон за доживотен затвор за държавна измяна . 1| 2842 |28.04.2023 Сърфист оцеля по чудо след нападание на акула, ходи 2 км пеша до линейката . 4| 3454 |28.04.2023 Зеленски: Последните руски удари в Украйна доближават Москва до провала и до наказанието . 14| 3275 |28.04.2023 Путин със зловещ указ: Който не приеме руско гражданство - марш от Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска области

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads