Реклама / Ads
0| 4048 |25.05.2022 НОВИНИ

Путин претърпял среднощна операция миналата седмица, поддържал връзка само с Патрушев?

.
Николай Патрушев, Владимир Путин
Руският президент Владимир Путин е претърпял успешна операция миналата седмица заради заболяването си от рак, твърди каналът в Телеграм General SVR, който следи обстойно здравословното състояние на държавния глава.
 

„В нощта на 16 срещу 17 май руският президент Владимир Путин е претърпял хирургична интервенция“, информират оттам.

 

Лекарите, които са се грижили за него, са настояли да се подложи на операцията „колкото е възможно по-скоро“, допълва каналът в една от последните си публикации и отбелязва, че интервенцията е преминала „успешно“.

 

Междувременно от General SVR твърдят още, че през миналата седмица от Кремъл са използвали монтирани и предварително заснети кадри на руския президент за някои от телевизионните изяви на Путин, за да скрият от общността, че държавният глава е претърпял операция и се възстановява. През това време неговите задължения били временно изпълнявани от председателя на Националния съвет по сигурност Николай Патрушев.

 

От Кремъл продължават да пазят мълчание относно здравето на Путин, което е обвито в мистерия. За държавния глава на Беларус Александър Лукашенко се предполага, че е един от малцината, които са запознати с истинското здравословно състояние на руския президент.

 

„В нощта на понеделник, 16 май срещу вторник, 17 май руският президент Владимир Путин претърпя хирургическа операция. За това, че Путин трябва да бъде опериран възможно най-скоро, настояваха лекуващите го лекари. Според лекарите, участвали в лечението на президента, операцията е била успешна. Вече говорихме за това, че Путин лично отсъстваше от информационното пространство от 17 до 19 май и не беше достъпен дори за най-близкото си обкръжение, с изключение на Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация. От 17 до 19 май в информационното пространство бяха публикувани предварително записани срещи и съобщения, а Путин лично проведе два телефонни разговора през това време. На 20 май заседанието на Съвета за сигурност чрез видеоконферентна връзка се проведе по схемата, където речта на президента беше записана предварително, и участието на Путин във видео формат беше подкрепено от технологията Deepfake, както и предишната седмица. В действителност на 20 май Путин все още беше твърде слаб, за да участва в дълги срещи и имаше два кратки видео разговора. На 20 май вечерта здравето на Путин се влоши и се стабилизира едва сутринта на събота, 21 май. Лекуващите лекари препоръчват на Путин да почива през следващите дни и го призовават да откаже лично участие в срещи“, пише Телеграм каналът.

 

„Александър Лукашенко, един от малкото хора, който макар и без много подробности, но знае истинското здравословно състояние на Путин, беше призован да „предостави друга услуга“. Лукашенко вече е „помогнал“ на Путин по подобен начин, когато в периоди на влошаване на здравословното състояние на руския президент те са провеждали срещи и „дълги часове на преговори“, което е трябвало да покаже отличното здраве на Путин и да разсее информацията за неговите заболявания. Така че сега Лукашенко беше влачен да свидетелства пред целия свят, че „пациентът е по-скоро жив, отколкото мъртъв“, пише още там.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3689 |24.05.2022 Филипинският президент: Казват, че аз и Путин сме убийци. Но аз убивам престъпници, а не деца и възрастни . 0| 3207 |24.05.2022 Георги Лозанов: Путинизмът е две в едно – микс от комунизъм и нацизъм . 0| 4509 |24.05.2022 Навални за Путин в Time: Как да спрем злодей с армия, ядрени оръжия и членство в Съвета за сигурност на ООН? . 0| 3287 |24.05.2022 Зеленски би разговарял единствено с Путин за край на войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads