Реклама / Ads
20| 5058 |09.10.2020 НОВИНИ

Радан Кънев: Резолюцията на ЕП е успех за всички българи

.
Радан Кънев Източник: БГНЕС
Като успех за българските граждани определи евродепутатът Радан Кънев вчерашното приемане на резолюцията за върховенството на закона у нас. След гласуването в Брюксел вчера и днес има разнопосочни мнения за документа.
 

"Ясната подкрепа за правото на българите да искаме да живеем в държава, в която законността е над всичко, в държава със свободни медии и свободна стопанска инициатива, без корупция – всички тези текстове бяха изнесени. Категоричното настояване правителството, мнозинството в България да се съобразяват с препоръките на Венецианската комисия и Европейската комисия, да осигурят отчетност и контрол на прокуратурата, за да не бъде тя чадър за едни, а бухалка за други, за да не бъде превзета от мафията – всичко това е ясно изразено и с голяма политическа подкрепа, която на практика включва всички групи в ЕП. Това е успех за всички български граждани", коментира Радан Кънев в ефира на Българската национална телевизия.

 

Ролята на подобен документ според него е да упражни натиск и да мотивира управляващите да започнат с изпълняването на обещанията.

 

ФрогНюз обаче припомня, че от другата страна са категорични, че документът е необвързващ, а освен това го определиха и като опит за прокарване на антибългарска политика на наша територия.

 

“Тези обещания, които в момента властта в България дава, под натиска на тази резолюция, те са дадени преди десет години и по тях дълго време не се е случило нищо. За един кратък период имаше напредък. Той беше прекършен от коалицията ГЕРБ – ДПС през 2015 г., когато Христо Иванов подаде оставка, а ние излязохме от властта. От 2016 г. насам има очевиден регрес и резолюцията отразява този факт – че има отстъпление от малкото, което през годините е постигнато", допълни Радан Кънев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 5914 |09.10.2020 Ангел Джамбазки: Резолюцията на ЕП е политически автогол за инициаторите на документа . 26| 7860 |09.10.2020 Слави Трифонов: Резолюцията е исторически позор за управляващите, срамна истина за България . 45| 5636 |09.10.2020 Цвета Караянчева: Резолюцията е политически акт. Ползва се единствено от опозицията . 48| 6534 |09.10.2020 Плевнелиев: Резолюцията на Европейския парламент е символ на битка за власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads