Реклама / Ads
40| 8930 |25.01.2013 НОВИНИ

Кр. Райдовски: Трябват ни селски стражари, а не две разузнавания!

.
Красимир Райдовски
Нуждаем се от селски стражари да пазят хората и имотите им по селата, а не от две разузнавания – външно и военно. Това не е шега, а голата истина, заяви за Фрог нюз Красимир Райдовски по повод гласувания от НС закон за разузнаването.
 
Казвам го с пълното съзнание как ще наскачат политици и шефове от службите. Тяхна си работа. Вече сме толкова смешна държава, че нямаме никаква нужда от такива служби. Ръководствата на тези структури също допринесоха през годините да няма доверие в тях. Иначе е добре е, че НРС преминава към изпълнителната власт. Крайно време беше. Именно правителството формулира задачите на службата, пише заданието, както се казва, според интересите и нуждите на страната. Пак то, на основа на придобитата информация взима съответни решения.

Президентът е абсолютно излишен в тази верига. Навремето дадоха разузнаването на държавния глава заради Петър Младенов, за да му лъскат самочувствието. Оттам насетне тази служба е била използвана многократно за партийни поръчки, включително и външното наблюдение. Политиците осъзнаха силата на информацията и държаха със зъби и нокти службата при себи си, да я ползват. Предложения за кадрови промени прави правителството, но указ подписва президентът – пълна дивотия, коментира още Райдовски, който е бивш служител на разузнаването и бивш шеф на пресслужбата в правителството на Жан Виденов.

Той не се учудвал, че военният министър Аню Ангелов се дърпал военното разузнаване да мине към НРС. Иска им се да си запазят територията, привилегиите и властта, но за какво ни е тази структура, след като сме член на НАТО и има обмен на поверителна информация между партньорите? С американците ли ще се мерим? Хайде не ме разсмивайте. Или ще слухтим край руснаците? Май писъците са заради бизнес, фирми и други невидими за обществото дейности, повдига завесата Райдовски.  

 

Още нестандартни оценки и коментари за случващото се в специалните служби и страната на Красимир Райдовски четете в рубриката „ИНТЕРВЮ”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5710 |02.01.2013 България назад с 51 млн. евро за селските райони . 15| 6892 |30.10.2012 6 г. затвор за "Селския глупак"? . 21| 13503 |28.10.2012 Извикаха "селския глупак", заснел спящите полицаи, във ІІ РПУ-Варна . 68| 14052 |25.10.2012 "Гласът" на МВР Варна си ритна трудовата книжка със "селския глупак"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads