Реклама / Ads
0| 3137 |28.06.2022 НОВИНИ

Рамзан Кадиров със санкции, но и с пореден орден - „За заслуги в областта на стоматологията“.

.
Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров беше награден с орден за заслуги към стоматологията I степен. Решението за присъждане на професионалната награда е взето от Стоматологичната асоциация на Русия. Кадиров обяви получаването на поръчката на страницата си в социалната мрежа VKontakte.
 

Kavkaz.Realii писа за наградите, получени от Кадиров. По този начин ръководителят на Чечения има медали за укрепване на пенитенциарната система на Русия, за борба в областта на правата на човека, за приноса му в развитието на парламентаризма, агроиндустрията, законодателството и държавното изграждане.


Кадиров също има много статуси. Например, той е почетен професор в три образователни институции наведнъж - Ислямския университет на името на Кунт-Хаджи Кишиев, Модерната хуманитарна академия и Чеченския държавен университет. Научните степени на главата на Чечения му дават право да чете лекции в университети, което той обеща да направи след края на управлението си в републиката.


„В Чечения се пропагандира линията, че Кадирови са почти помазано от Бога семейство“. Защо майката на главата на Чечения получава награди?
Миналата година Кадиров получи орден "Авицена" за приноса си в развитието на общественото здравеопазване и медицинските науки. През декември ръководителят на Чечения подписа указ за награждаване с медал "За заслуги към Чеченската република" на 21-годишната си дъщеря, ръководител на отдела за предучилищно образование в Грозни, Хадижат Кадирова.


През юли миналата година майката на Кадиров Аймани беше удостоена с регионална награда - значка "За отличие в службата на КАТ 1-ва степен". Държавният телевизионен канал "Грозни" също награди Рамзан Кадиров с бонус от 45 000 рубли за видео с папагал.


В Чечения 4,6 милиона рубли ще бъдат похарчени за златни медали на името на Кадиров. Те ще бъдат с диаманти, рубини и изумруди


Общо ръководителят на Чечения има повече от три дузини официални правителствени награди, включително медал „За военна доблест“ II степен (2000 г.), „За заслуги към Отечеството“ IV и III степени (2006 и 2021 г.), звездата на герой на Русия.


Съединените щати поставиха Рамзан Кадиров в списък със санкции за извънсъдебни екзекуции, изтезания и други сериозни нарушения на правата на човека. Санкциите се отнасят и за съпругата му Медни Кадирова и дъщерите му Айшат и Карина Кадиров. Санкциите включват по-специално забрана за влизане в страната и бизнес контакти, както и замразяване на активи в Съединените щати. По-рано на Кадиров бяха наложени и икономически санкции.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2822 |15.06.2022 Съдят в Мюнхен за поръчково убийство близък до Рамазан Кадиров . 0| 4268 |03.06.2022 Шойгу на срещна с чеченския лидер Кадиров . 0| 3339 |03.06.2022 Шойгу дал на Кадиров нови задачи за войната в Украйна . 0| 3915 |28.05.2022 Рамзан Кадиров заплашително: При заповед, след Украйна идва ред на Полша

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads