Реклама / Ads
1| 3043 |21.03.2023 НОВИНИ

Ръст на акциите на First Republic Bank с близо 30% след изказване на Джанет Йелън

.
Ръст на акциите на First Republic Bank Източник: БГНЕС
Акциите на американската регионална кредитна институция First Republic Bank скочиха с близо 30% преди старта на днешната търговия на Уолстрийт след изказването на финансовия министър Джанет Йелън, в което сигнализира, че правителственият предпазен механизъм за по-малките банки е готов и може да се приложи, ако се се наложи.
 

Акциите на банката First Republic поскъпват с 29,80% на извънборсовата търговия, заличавайки голяма част от вчерашния срив с 47%, продължавайки по този начин силно волатилната търговия в последно време.

 

Подкрепа за текущото поскъпване на акциите оказва и новината, че JP Mogan Chase се е присъединява към редица други водещи банки в опитите да се спаси First Republic Bank.

 

Късно снощи "Уолстрийт джърнъл" съобщи, че главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase &Co. - Джейми Даймън ръководи усилията с други големи банки за стабилизиране на First Republic Bank.

 

Според информацията на финансова издание, дискусиите сред водещите американски банки са били съсредоточени върху това как индустрията може да организира инвестиция, за да привлече капитал за закъсалата банка. Сред разглежданите варианти е възможността самите водещи банки да инвестират във First Republic.

 

Миналата седмица група от 11 банкови институции потвърди, че ще направят депозит от 30 милиарда долара в First Republic Bank, за да я спасят, но това не успокои пазарното напрежение около кредитната институция.

 

Сега, като част от новите усилия за подпомагане на банката, те също така проучват възможността за превръщане на част от тези 30 милиарда долара във вливане на капитал.

 

Рязкото поскъпване на акциите на First Republic Bank преди началото на днешната търговия на Уолстрийт е факт, въпреки, че кредитната агенция S&P понижи дългосрочния емитентен рейтинг на банката с цели три степени до ниво "B+" от "BB+," заявявайки, че спасителният пакет от 30 млрд. долара, който банката получи миналата седмица, не решава проблемите с нейната ликвидност.

 

"Депозитите от 30 млрд. долара, които First Republic съобщи, че ще получи от 11 големи банки в САЩ, трябва да облекчат натиска върху ликвидността в краткосрочен план, но може да не решат съществените предизвикателства, свързани с бизнеса, ликвидността, финансирането и рентабилността, пред които смятаме, че сега банката вероятно е изправена“, мотивира своето решение агенция S&P.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3021 |20.03.2023 Срив на акциите на Credit Suisse с 60% и на UBS с 14% след банковото сливане . 1| 3259 |09.03.2023 Продължават акциите срещу купения вот . 2| 2928 |31.01.2023 Документите за акциите на Пловдивския панаир отиват в прокуратурата . 2| 3217 |08.12.2022 Проф. Радулов: Акциите на МВР са провокирани от изказванията на австрийци и нидерландци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads