Реклама / Ads
0| 3389 |30.05.2022 НОВИНИ

UK разузнаване: Руската армия загуби много млади офицери във войната срещу Украйна

.
Източник: БГНЕС
През трите месеца на пълномащабна война срещу Украйна руската армия претърпя огромни загуби сред офицерите си. Загубата на значителна част от по-младото поколение може да изостри проблемите с модернизацията на подхода към командването и контрола, както и да доведе до допълнително намаляване на морала на руската армия. Това съобщиха от разузнаването на Обединеното кралство в Twitter.
 

„Русия вероятно е претърпяла опустошителни загуби сред своите средни и младши офицери в конфликта, командирите на бригади и батальони вероятно ще разгърнат фронта по опасен начин, тъй като носят безкомпромисно ниво на отговорност за работата на своите части. Oфицерите трябваше да ръководят тактическите действия на ниското ниво, тъй като в армията липсват кадри от високо обучени и упълномощени подофицери (сержанти), които изпълняват тази роля в западните сили“, се казва в изявлението. 

 

Британското разузнаване смята, че загубата на значителна част от по-младото поколение професионални офицери може да изостри настоящите проблеми с модернизирането на подхода към командването и контрола в руската армия. Батальонните бойни екипи (BTG), които се възстановяват в Украйна от няколко останали части, вероятно ще бъдат по-малко ефективни поради недостиг на младши лидери.  

 

„Предвид многобройните достоверни доклади за местни бунтове сред руските войски в Украйна, липсата на опитни и уважавани командири на взводове и роти вероятно ще доведе до по-нататъшен спад в морала и лоша дисциплина“, добави британското министерство на отбраната.

 

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна общите загуби на рашистите поради нахлуването в Украйна вече възлизат на приблизително 30 350 души.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5125 |29.05.2022 US разузнаване: Русия е под стрес заради западните санкции . 0| 4998 |28.05.2022 Британското разузнаване: Превземането на Лиман е подготовка за следващия етап от офанзивата в Донбас . 0| 6184 |26.05.2022 Германското разузнаване: В Украйна се бият десетки бойци на руски неонацистки групировки . 0| 3484 |25.05.2022 Президентът Радев ”набива обръчи” за мотивацията и кадровата дупка в армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads