Реклама / Ads
15| 4819 |27.11.2013 НОВИНИ

Рединг разкритикува Камерън за Румъния и България

.
Вивиан Рединг
Политиците да не насаждат погрешни представи за така наречения "социален туризъм" във Великобритания. Единният пазар, който британците толкова ценят, се основава на свободното движение на капитали, стоки, услуги и хора - тези четири свободи вървят заедно – или ги искаш всичките, или не искаш никоя от тях.
 

С тези думи заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по правосъдието и основните права Вивиан Рединг остро разкритикува намеренията на британското правителство да ограничи свободното движение. По рано през деня Дейвид Камерън обяви, че правителството ще вземе мерки за засилване на законите, които ще спрат „масовата миграция" на българите и румънците.  

„Британските банки и телекомуникационни компании се възползват от свободното движение, за да се установят в други страни – включително в България и Румъния. В България има цели британски селища, където британците са си купили имоти и ходят на почивка", посочи Вивиан Рединг, като добави, че Великобритания е 4-ия най-голям износител на свои граждани към другите европейски страни. „Как може тази страна винаги да се застъпва за разширяването, а когато то е факт, да не е доволна от това", попита Рединг.

„Свободното движение не подлежи на преговори, докато дадена страна е член на Европейски съюз и част от единния пазар", категорична бе тя.

Рединг обърна внимание, че няма европейска директива, която да задължи дадена страна да дава социални помощи на хора, които не работят – и призова правителствата, които вдигат шум по темата, да си подредят къщата. По думите й има много неща, които те могат да направят, за да няма злоупотреби със социалните им системи – а политиците трябва да слязат на земята и да не изпращат към гражданите си послания, които създават погрешни представи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5438 |27.11.2013 Камерън ще депортира бездомници от България и Румъния . 87| 5626 |24.08.2013 Сакскобургготски разкритикува протестите . 4| 5786 |23.07.2013 Вивиан Рединг спря ескорта си, за да се срещне с многодетните семейства на НД „България си ти!“ . 28| 5558 |23.07.2013 В. Рединг: Успех в изграждането на правителство, в което имате доверие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads