Реклама / Ads
19| 4486 |11.10.2014 НОВИНИ

Реформатор: Първо да се разберем за товара в каруцата

.
Гроздан Kараджов, PB
Първо трябва да се разберем за товара в каруцата, а това са реформите, които искаме да осъществим. Когато тези реформи, описани в нашата декларация, бъдат приети и подписани от ГЕРБ и от третия евентуален партньор на евентуалното бъдещо коалиционно правителство, ще тръгнем към тягата, която ще тегли каруцата и ще се разберем за личностите.
 
Това обяви в предаването „Факторът Кошлуков” по TV7 Гроздан Kараджов от Реформаторския блок.

Сред големите теми, които РБ ще сложи на масата за преговори, на първо място е реформата в съдебната система, която според Караджов и неговите колеги трябва да бъде реформирана „из основи”. За нейните ръководни магистрати РБ ще иска детайлно проучване още преди явяването им на конкурси, за да се видят техните зависимости. „Знаем, че в момента цялата система се контролира от обръчите на Доган и без генерална реформа няма да има решение”, каза Караджов. Той допълни, че е необходимо Висшият съдебен съвет да се раздели на две части – съдебна и прокурорска.

На второ място РБ поставя административната реформа, виждайки решението за излизане от „блатото на държавната администрация” в електронното правителство. „Трябва да се направи йерархия по хоризонталата, за да разговарят помежду си министерствата, общините и съдилищата”, уточни Караджов.

Трета в списъка на РБ е борбата с корупцията. „Част от нашата програма ще залегне в сряда на първите преговори с ГЕРБ, за да кажат съгласни ли са с този товар, по силите ли им е той, защото от него се губи имидж и рейтинг, що се отнася до нас – ние сме готови”, зарече се депутатът. Според него евентуалните бъдещи коалиционни партньори трябва да поемат солидарно политическата отговорност, като това не означава непременно да излъчат свои министри по конкретните реформи. „Смятам, че и ГЕРБ вече стигна до този извод, всички трябва да са проникнати от реформите”, подчерта Караджов.

Депутатът разчита още преди формирането на кабинет парламентът да започне разговор за дупките в бюджета и в здравната каса. „България вече харчи на червено, бюджетът за тази година вече е изхарчен и трябва да се актуализира”, каза гостът в студиото.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 7998 |10.10.2014 М. Радев: Удариха КТБ първо челно, после в тила . 0| 6207 |15.09.2014 64 000 първокласници влизат в класните стаи в страната . 0| 5214 |13.09.2014 Първолаците на тест преди първия звънец . 16| 6376 |12.09.2014 Първо във Фрог: Прокуратурата дири виновните за смъртта на Емил Шарков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads