Реклама / Ads
0| 4425 |27.08.2015 НОВИНИ

Реформаторите гневни-електронно гласуване само в 50 секции

.
Найден Зеленогорски
Разочаровани сме от решението на ЦИК през октомври да се гласува по електронен път само в 50 секции, при това само в столицата, съобщиха от Движение "България на гражданите"."Ако се въведе този начин на гласуване, ще могат да се възползват милионите българи, които живеят извън пределите на страната", коментира съпредседателят на Парламентарната група на РБ и шеф на предизборния щаб на реформаторите Найден Зеленогорски на пресконференция в Благоевград днес.
 
"РБ ще има кандидат-кметове във всички населени места в общината", потвърди Зеленогорски.

Той подчерта, че за РБ приоритетите са приемането на промените в Конституцията и в законите, касаещи съдебната система - Закона за съдебната власт, за електронното правосъдие, Административно-процесуалния кодекс, измененията в Наказателния кодекс, касаещи изборните измами и купуването на гласове.

"Важно е да се приемем и Законът за антикорупция, координатор по който процес е вицепремиерът Меглена Кунева", каза още той и съобщи, че законът е първа точка в дневния ред на парламента. Акцент на РБ са и законите за лечебните заведения и за предучилищното и училищно образование, каза още Зеленогорски.

"РБ ще има много интересен участник за местния вот в Сатовча, който е млад човек от банковите среди", каза Зеленогорски и добави, че кандидатът скоро ще бъде обявен.

От думите му стана ясно, че РБ подкрепя настоящите управници на Петрич, Струмяни и Хаджидимово, но няма да даде покрепата си за сегашния кмет на Гърмен Минка Капитанова, защото не е налице концепция, нито е направен опит законът да бъде спазен по отношение на отстраняването на незаконните ромски постройки, а общината е имала твърде хаотични действия.

Съпредседателят на Парламентарната група на РБ Зеленогорски ще проведе срещи днес в Кресна, Струмяни и Сандански, а довечера ще участва в учредяване на структура на ДБГ в Сатовча.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5654 |20.08.2015 Машинно гласуване само в София и само за общински съветници . 3| 4786 |20.08.2015 СДС готови за коалиционно споразумение между реформаторите . 3| 5519 |12.08.2015 Реформаторите дава закона за НСО на Конституционния съд? . 11| 10856 |04.08.2015 Гамизов: Реформаторите да извадят глави от джоба на българина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads