Реклама / Ads
12| 6556 |10.06.2016 НОВИНИ

”Реклама” на родния туризъм: 30 норвежки хористи в окото на екшъна в Слънчев бряг

.
Източник: снимка от сайта на канал NRK
Екшънът в Слънчев бряг от сряда вечерта, при който в сблъсък между групировките на Димитър Желязков-Очите и Божидар Георгиев-Козела беше убит един човек, направи„отлична” реклама на родния туризъм в чужбина.
 
Фрог нюз установи, че новината от Слънчев бряг бе отразена щедро от норвежкия държавен радиотелевизионен канал NRK, заради факта, че 30 норвежки хористи и техните семейства се отзовали в центъра на престрелката в заведението на Козела.
Репортажът на NRK, озаглавен: Каква драма в България!, съобщава директно, че техните сънародници станали свидетели на истински мафиотски филм на живо с участието на бригадите на български наркобарон, без да знаят, че според нашите власти става дума за „махленска свада”. Пред медията разказва Лизбет Столц, една от потърпевшите. 
Групата хористи от град Мире във Вестеролен дошла на почивка по родното Черноморие, заедно със семействата си. Трябвало да пътуват обратно за Норвегия в четвъртък, затова седнали в завадението „4 you” за прощална вечеря. Туристите обаче не предполгали каква изненада ги очаква.
„Докато вечеряхме започнаха да се чуват гърмежи. Първоначално помислихме, че има фойерверки,но след секунди видяхме хората да бягат от заведението. Разбрахме, че нещо става и се хвърлихме под масите, за да се предпазим. След минути в ресторанта нахлуха шестима мъже въоръжени с пистолети. Умряхме от страх. Мислех, че не трябва да мърдам, защото може да ме убият. Един от мъжете приближи към нас и ни каза да сме спокойни, че нищо няма да ни сеслучи”, разказва Лисбет Столц пред норвежката държавна телевизия. По-късно уплашените туристи са изведени навън и се прибрали благополучно в хотела си.
Столц допълва, че с групата възнамерявали по-късно през годината отново да дойде в Слънчев бряг, даже имали и резервации, но след нощния екшън вероятно ще я откажат. 
Норвежците се оплакват, че никой не им е оказал помощ и не им е обърнал внимание. От туроператорската фирма ги посъветвали да търсят обезщетение за преживеният стрес от застрахователите си. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4395 |07.06.2016 Шефът на КЕВР: Природният газ ще поевтинее с около 10 на сто, независимо от цените на петрола . 0| 6911 |13.05.2016 Обявиха конкурс за директор на Народния театър ”Иван Вазов” . 1| 4054 |10.05.2016 Природният газ може да поевтинее с близо 10% от юли, прогнозира „Булгаргаз” . 1| 4473 |05.05.2016 ВИДЕО! Обама танцува за международния ден на ”Междузвездни войни”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads