Реклама / Ads
1| 4988 |01.10.2007 НОВИНИ

Родители и местен бизнес събират пари за учители

.
Националната учителска стачка продължава с организирани протести и митинги в цялата страна. Нови учебни заведения се включват в нея.В някои градове започна и набирането на стачен фонд.
 

1000 лева са събрали за стачкуващите учители родители на деца от разградското училище „Васил Левски”. Парите ще бъдат връчени на педагозите, които да ги разпределят между най-нуждаещите се сред тях. Стачкуват 14 от 74-те учебни заведения в Лудогорието. Пред Регионалния инспекторат по образование ще има мълчалив протест. Обмисля се завеждане на индивидуални съдебни искове срещу министър Даниел Вълчев заради накърняване на достойнството и авторитета на педагозите, а от вторник гладна стачка обявява 60-годишният Венцислав Стоянов – възпитател в Средношколското общежитие в Разград.

Няколко от стачкуващите в Пловдив училища и детски градини временно ще приемат децата от днес. Причината е, че учителските колективи там са обявили двудневен или тридневен ефективен протест и започва да тече седемдневната процедура за трансформацията му в безсрочен. Само за тази седмица ще бъде възстановен учебният процес в основно училище “Кирил Нектариев”, в детските градини “Родина” и “Светлина”, посочи Павлова. В единния стачен комитет на трите учителски синдиката няма данни за прекратяване на стачката в нито едно заведение в Пловдивска област.

В Сливен общинският национален стачен комитет организира подписка в защита на учителските искания, ще има и митинг от 16,30 ч на площад “Хаджи Димитър”. Той ще бъде подкрепен с шествие на таксиметровите шофьори. Сформира се стачен фонд с набрани средства от кандидат-кметове и местния бизнес. В Нови пазар вече стачкуват всички в деветте училища в града. В Стара Загора от 17 ч пред областната администрация ще се проведе митинг в защита на стачните искания. Процентът на ефективно стачкуващи в града и общината нараства на 80 процента, в Плевен този процент продължава да е 75. В Русе стачката си продължават всички учителски колективи, които стачкуваха в края на миналата седмица.

Ефективната учителска стачка продължава с редица протестни прояви в цялата страна. Поредният протестен митинг на стачкуващите учители в столицата ще бъде пред Президентството в 16,30 ч. Нови учебни заведения се включват в продължаващата стачка. До фонтана пред Националния археологически музей в София ще бъде изграден палатков лагер, в който ще се събират подписи в подкрепа на исканията на учителите. От националния стачен комитет започват ежедневни протестни митинги от 16,30 ч.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5699 |28.08.2007 Трескаво събират подписи за отстранаването на президента Първанов . 4| 5518 |12.08.2007 Стотици кг трупове на животни събират в Цар Калоян . 4| 20660 |04.08.2007 До 3000 лв. глоба за зелени шипки, почва бизнес с плода . 0| 5678 |15.07.2007 Бизнесменът Пламен Юруков е новият лидер на СДС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads