Реклама / Ads
5| 10519 |16.08.2018 НОВИНИ

Рокади в КАТ заради прехвърляне на регистрацията в ДАИ, подозират сериозна далавера

.
Шефът на КАТ Бойко Рановски става зам .-началник на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Според източници на Фрог в парламента, това е станало по искане на премиера Бойко Борисов.
 

Рановски  вече не е служител в МВР, тъй като от няколко дни е прехвърлен на щат в транспортното министерство. Причината за рокада е, че управляващите имат намерение да прехвърлят регистрацията на МПС  от вътрешното ведомство в  „Автомобилна администрация“.  И понеже Рановски  разбирал от тази работа, затова го местят в друго ведомство.  Има сериозни опасения, че с прехвърлянето на регистрацията се крои сериозна далавера.

 

Любопитното е, че като началник на КАТ, Бойко Рановски няма кой знае какъв успех в обезпечаване на сигурността по пътищата. „Хората си мрат като пилци. Все едно сме на война“, коментират ченгета.  През последните дни върви усилена пиар  кампания за залавяне  на пияни и дрогирани  шофьори. За да изглежда всичко още по-зрелищно бе включен и вертолет, с който да се следят водачите. Оказа се, че резултатът от вдигането на летателния   апарат във въздуха е заснемането кола, спряла в аварийната лента на магистралата.

 

Фрог  преди дни ви информира, че делата срещу въпросните нарушители падат в съда, тъй като МВР  не спазва определена Наредба. Според нея на всички проби за алкохол  и наркотици  трябва да се поставя стикер със сериен номер. Въпросните стикери, обаче не са обезпечени от МВР,  което кара прокурорите да прекратяват разследванията заради опорочаване на  наказателното  производство.

 

В същото време Борисов бил супер доволен от акцията и начина, по който се представяла по медиите. Във вторник викнал в кабинета си шефовете на пътната полиция, за да им благодари за грандиозния успех. Паралелно с това вътрешният министър Валентин Радев  се похвали, че от началото на годината жертвите са намалели с 12, 7%. Статистиката  на Фрог  пък показва, че само  събота и неделя са загинали 7 души при ПТП.

 

Усилено се коментира, че началник на КАТ щял да става някой си Рапчев . Споменава се, че  нищо не разбирал от пътна безопасност . Но уверяват, че  щял да се научи. Та в обобщение: Пътна полиция я хвалят, далаверата си върви, Гражданската отговорност поскъпва, а ние продължаваме да гинем като мухи по родните ни пътища.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3941 |16.08.2018 Забраняват използването на питейна вода в Харманли заради уран . 2| 4047 |15.08.2018 БСП иска оставката на Цачева заради Търговския регистър . 0| 3808 |15.08.2018 Един от затворените барове заради акция ”Шум” отваря врати . 1| 3572 |15.08.2018 Двудневен траур заради трагедията в Генуа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads