Реклама / Ads
8| 3157 |23.04.2021 НОВИНИ

Росен Желязков се жалва: Не може единствената платформа на над 160 депутати да бъде анти-ГЕРБ

.
Росен Желязков Източник: споткадър, bTV
Ако вървим към предсрочни избори, това означава месец юли. Проектите за изменение на Изборния кодекс са надскачащи фантазиите. Всичко говори, че се готви предсрочен вот. Ние не съзираме опасност от това, защото „Vox populi vox Dei“, но не може единствената платформа на над 160 депутати да бъде анти-ГЕРБ риториката и нищо повече.
 

Така транспортният министър в оставка Росен Желязков се оплака пред Цветанка Ризова по bTV.

 

„ГЕРБ-СДС е първа политическа сила и бяхме длъжни да представим един проектокабинет – сериозен, натоварен с политика и пълен с експертиза. Подходихме изключително сериозно“, не пропусна да заяви той.

 

„Преценихме, че няма смисъл да внасяме проектокабинета при ясно заявения отказ за подкрепа от страна на „Демократична България“ и „Има такъв народ“. Затова, без да се бавим, даваме възможност на втората политическа сила да поеме ясен ангажимент и да предложи правителство още следващата седмица“, коментира министърът в оставка.

 

Въпреки заявките на Борисов, че щял да дава „депутати под наем“ на Трифонов, Желязков обаче не даде категоричен отговор дали ГЕРБ ще подкрепи кабинет на ИНТ.

 

„Първо трябва да видим заявката за политиките, консултациите, дали ще бъдем поканени. Чак тогава ще вземем отношение. До този момент нямаме абсолютно никаква яснота дали ще се подходи сериозно към този процес“, коментира министърът и поде дежурните речи:

 

„Ясно е, че пред България стои изпитанието на пандемията, на световната криза, на социално-икономическите предизвикателства – неща, които не търпят отлагане. Има много въпроси, на които нашите опоненти не дават отговори. Външнополитическа ориентация, актуализацията на бюджета, политиката по доходите, увеличението на заплатите, пенсиите, например“.

 

Мораториумът, приет преди дни от Народното събрание, бил противоконституционен, жалва се Росен Желязков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3062 |21.04.2021 ГЕРБ опитва да изземе инициативата за анкетна комисия „Росенец“ . 14| 3352 |20.04.2021 ДПС щяло да докаже, че Борисов пращал агитки на протеста в “Росенец” . 9| 3551 |19.04.2021 Официално: Теренът край "Росенец" е плаж, а не нива . 7| 4043 |18.04.2021 Росен Йорданов: На Борисов му харесва да влиза в ролята на Христос

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads