Реклама / Ads
0| 4975 |23.06.2009 НОВИНИ

Росен Маринов сменя килията с домашен уют

.
Състав на Софийския апелативен съд измени мярката на бизнесмена Росен Маринов от постоянен на домашен арест.
 
Решението на съда за промяна на мярката е постановено с „особено мнение".

"Съдът е мъдър и справедлив", коментира градският прокурор Николай Кокинов решението на апелативните магистрати. Съдебният състав реши, че има обосновано предположение за авторство на деянието, но няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Адвокатът на бизнесмена – Иво Найденов заяви след заседанието, че съдът "частично е изравнил статута на двамата обвиняеми". Защитникът визираше Раиф Мустафа, който не бе задържан, а получи гаранция от 10 000 лева. По този повод градският прокурор уточни, че не се е налагал арестът на бившия зам.-министър, тъй като за него не е съществувала опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Все още няма веществени доказателства и гарфологична експертиза по обвинеието, но според Николай Кокинов, обвинителният акт по делото ще е готов до седмица две.

В последните две седмици Росен Маринов прекара в килиите на Националното следствие.

Frognews.bg припомня, че Маринов е обвинен в опит да подкупи шефа на Изпълнителната агенция по рибарство и аква култури ( ИАРА) със 100 000 лева.

До момента Росен Маринов продължава категорично да отрича, че е предлагал подкуп на висшия чиновник.
Г-н Раиф Мустафа ( подалият оставка вътрешен министър) е отишъл пръв при директора на ИАРА Марин Димитров и му е предложил подкуп от 50 000 лева, коментира прокурор Кокинов. По думите му Раиф Мустафа е "подготвял почвата" преди другият обвинен по случая - Росен Маринов да даде рушвета на Марин Димитров,
Мустафа настойчиво отричаше да има нещо общо със скандала, но откакто му бе повдигнато обвинение за даване на подкуп, предпочита да мълчи.

Росен Маринов е предложил парите на шефа на ИАРА, за да пусне спечелен от бизнесмена и после спрян от агенцията конкурс за доставка на катери за нуждите на ИАРА.

Според документите към момента на сделката агенцията е предвидила прогнозна стойност на плавателните съдове около 2 500 000 лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 18152 |29.05.2009 Сменят пътя на трамваите в София . 4| 4885 |20.05.2009 Ал. Маринов: Има кръгове, които искат да елиминират опонентите си . 64| 5387 |22.03.2009 FROGNEWS.BG сменя визията си, но нрава - не! . 21| 5429 |30.11.2008 В. Сидеров: Сега трябва да се сменят министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads