Реклама / Ads
4| 3085 |07.07.2021 НОВИНИ

„Росенец“ година по-късно: През този Дисниленд на корупцията влиза влиянието на Путин и Ердоган

.
Източник: БГНЕС
Преди точно една година акостирахме тук, за да започнем разплитането на този казус и мисля, че това спомогна значително за поставянето ребром на проблема с мафиотския захват на държавата и задкулисието. „Росенец“ не е просто Ахмед Доган или този имот. Тук се вижда паралелната власт. През тази врата, през този Дисниленд на корупцията, влиза влиянието на режимите на Путин и Ердоган.
 

Това коментира съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, който заедно с Иво Мирчев направи пряко включване от плажа до Догановия морски сарай, за да отбележи една година от знаковата акция на „Росенец“.

 

„Росенец не е просто Доган или този имот тук. Росенец е и „Лукойл“. Цялата история на този имот на Доган започва с едно странно решение на руския нефтен гигант „Лукойл“ да отчужди нос Чукалята за целите на този толкова ценен за всички, вкл. за руснаците, пенсионер д-р Доган. Това поражда съмнения, че „Лукойл“ прикрива печалби с ценови трансфер“, заяви Иванов.

 

„Знаем, че починалият вече ген. Танов (Ваньо Танов - бивш шеф на Митниците и на ГДБОП – бел .ред.) се опитваше да направи нещо по тази тема и се обърна към мен тогава като правосъден министър, но аз нямах политическа подкрепа. И аз, включително заради него, няма да се откажа да искаме ревизионните актове на „Лукойл“, които ние подозираме, че съдържат заключения, които могат да изяснят, че многомилиардни печалби на „Лукойл“ са били укрити от българските данъчни и митнически власти“, добави той.

 

По думите на Иванов на Росенец се вижда паралелната власт в България.

 

„Тя се държи на корените на Държавна сигурност, чийто доносник е бил Ахмед Доган. Тази агентура, която винаги е работила за руските и съветските тайни служби, превърна своето влияние в една скрита власт в България. Един от инструментите за това е да се поддържат големи групи от българското общество в страх от етническо противопоставяне“, заяви още той.

 

„През тази варта влизат влиянията на режими като тези на Путин и Ердоган. Бойко Борисов също реши, че мястото да получи някаква протекция е дворецът на Ердоган – за да не се пенсионира в затвора“, коментира още Иванов и допълни, че според информация, с която той и колегите му разполагат, Борисов е отишъл при Ердоган по собствена молба.

 

„Тук е мястото, където българските институции са изключени – приведени са в будна кома, за да може българското задкулисие, чието почетен председател е Ахмед Доган, да си прави каквото си поиска”, добави Христо Иванов. По думите му необходим е политически натиск, за да си свършат българските институции работата по отношение на всички казуси, заобикалящи „сарая”.

 

Припомняме, че на 7 юли 2020 г. Иванов и Мирчев стигнаха с лодка до брега край сарая до нефтеното пристанище Росенец. Гардове ги посрещнаха грубо, изблъскаха ги към водата и хвърлиха на земята българския флаг, който двамата бяха успели да забият на брега.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4033 |05.07.2021 Асен Василев: Година след въвеждане на еврото, цените ще бъдат и в левове . 5| 9121 |03.07.2021 Гълъб Донев: Актуализация на пенсиите до края на годината е възможна . 11| 3658 |30.06.2021 Минеков организира национален митинг за една година от протестите . 12| 5460 |29.06.2021 Една година по-късно! Протестиращите отново се събират пред президентството на 9 юли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads