Реклама / Ads
12| 3263 |02.03.2021 НОВИНИ

В РСМ бесни: Имаме ли президент, който да отговори на провокациите на Румен Радев?

.
Източник: БГНЕС
Имаме ли президент, който да отговори на провокациите на Радев? Това са думи на македонския актьор, писател и колумнист Сашо Тасевски, цитиран от опозиционното издание „Република“, предава „Фокус“.
 

„Заповед за агресия от съседна държава. Това мисля, че е безпрецедентно в Европа. Да търси повод да действа с тайни и специални служби в друга суверенна държава. Какво ще правят тези служби на наша земя? Как ще защитават българите от нас? Ще убиват тези, които ги заплашват? Или и те ще ги сплашват? И ще ги защитават от какво? От кого? Ще реагира ли МВнР на това? Имаме ли президент?“, пита актьорът.

 

Въпросите му идват само ден, след като българският държавен глава свика спешна среща с ръководителите на службите за сигурност, за да съгласуват предприемането на „своевременни мерки за адекватна защита на правата на българските граждани зад граница, когато те са обект на атаки само заради националното си самосъзнание". От президентството в София бе пояснено, че повод за срещата е полученото писмо от Културния център „Иван Михайлов" – Битоля, както и сигнали на българи от Република Северна Македония за зачестили прояви на накърняване на техните права.

 

Новината за срещата на Радев със спецслужбите гръмна в македонските медии, като по-голямата част от тях показаха раздразнение от провеждането ѝ. Ето и някои от водещите заглавия на днешните издания в югозападната ни съседка:

 

„Радев свика среща на специалните служби заради „нападения срещу българи“ в Македония“, са заглавията на статии по темата във вестниците "Слободен печат", "Денешен" и "Независен", телевизия "Сител", електронните медии "Инфомакс" и "НОВА", "Опсервер", "24 Инфо" и др.

 

„Българският президент Радев свика службите за сигурност заради агресията срещу българите в Македония“, информира на свой ред ТВ21.

 

„Фактор“, Press 24, „Плюс Инфо“, македонският „Фокус“, „360 степени“, „Нетпрес“ и др. предават призива на Радев „да се защитят българите в Македония“.

 

„Радев търси справедливост за българите в Македония: Кой напада българското малцинство в Македония?“, пита електронното издание „Фактор“.

 

„Радев спасява българите в Македония със спецслужбите“, обявиха на свой ред от редакцията на „Сакам да кажам“.

 

„Българите в Северна Македония се оплакват от нарушения на техните права: Радев свика заседание на службите за сигурност“, съобщава „Локално“.

 

„Писмо от Битоля вдигна България на крака“, коментират в македонската редакция на Deutsche Welle.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6064 |24.02.2021 Мира Радева: Ще имаме ли анти-ГЕРБ коалиция? Зависи дали Борисов ще спечели и колко ще са процентите на Слави . 4| 3400 |01.02.2021 Красимир Вълчев: Няма да имаме нулева учебна година . 29| 6612 |31.01.2021 Радан Кънев: Имаме собствен проблем с ваксините заради погрешни решения на правителството . 20| 3669 |26.01.2021 Нинова: Имаме план за спасение на българските фирми и работни места

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads