Реклама / Ads
0| 4165 |29.04.2016 НОВИНИ

Румънци щурмуват Черноморието ни за Великден

.
Румънци щурмуват Черноморието ни за Великден. По предварителни прогнози над 40 000 румънци ще почиват у нас през празничните дни по Великден. Някои хотели ще бъдат заети на 100 % с румънци, но голяма част от хотелската ни база изобщо няма да отвори, съобщи БТВ.
 

Сезонът по Южното Черноморие започва след 15 май и една част от хотелите ще отворят по-рано именно заради тези туристи, каза Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма.

 

Той допълни, че румънските туристи винаги са една атракция по празниците. България е една близка дестинация, която те с удоволствие посещават, тъй като хотелска база е на много високо ниво спрямо тяхната, а и сме съвсем близо до Румъния.

 

Николчев уточни, че част от хотелите, които ще бъдат отворени за румънски туристи, са основно по Северното Черноморие – Албена, Златни пясъци, някои от другите по-големи курорти. В Слънчев бряг също има няколко хотела, които работят с румънски туристи, както и в в Несебър и Равда.

 

Процентът, на хотелите, които ще отворят сега, е малък, каза Георги Николчев и допълни, че  част от хотелите са отворени са еврейските туристи, които кацнаха преди месец, и там, където има казина, които са вързани с хотелите, те вече работят от един месец.

 

Румънските туристи в по-новата туристическа история на България вече присъстват много сериозно вече 10 години, заяви туроператорът Богдан Христов. Според него те са привлечени на първо място от географската близост.

 

„Румънците припознаха българския туризъм и качеството на нашата хотелска база и на услугите като цяло. Той беше категоричен, че предлагаме качествен туристически продукт.

 

„Самият факт, че вече толкова години тези туристи се връщат и то не само за Великден и празниците около него. Те са един много сериозен контингент. Всяка година те са в първите пет изходящи пазара за България. Румънците харесват българския летен, а и зимен туристически продукт и го търсят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5928 |26.02.2016 Кънев: Румънците имат смелост срещу корупцията, ние нямаме . 7| 5660 |25.02.2016 1250 румънци от властта са на подсъдимата скамейка . 2| 5120 |05.11.2015 Челен пример! 30 000 румънци протестираха срещу корупцията . 0| 4620 |31.10.2015 Кола с румънци се обърна на пътя Русе-Бяла

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads