Реклама / Ads
16| 4462 |07.06.2016 НОВИНИ

Русия изгражда военна база до границата си с Украйна

.
Владимир Путин
Русия изгражда военна база до границата си с Украйна на фона на покачващото се напрежение с НАТО, съобщава Нюз. бг., цитирано от Ройтерс.
 

Москва трупа сили по западното направление, докато алиансът провежда мащабни военни учения и разполага въоръжени сили в източната част на Европа.

 

Репортер на световната осведомителна агенция, който е посетил руския град Клинци, намиращ се на около 50 километра от Украйна, е видял военен лагер, огромен брой военнослужещи и бойни машини. Двама войници в униформи, които контролират пропускателен пункт в гора, са казали на репортера да напусне района, тъй като пазят „специален военен обект”.

 

Миналата година Ройтерс също съобщи за изграждането на две бази на руската южна граница с Украйна. Военното министерство на Русия не е разкривало информация за разположените войници в град Клинци, който обикновено служи като спирка за тираджийте, пътуващи между Русия, Украйна и Беларус. Обаче официален представител от градския съвет каза, че Клинци е избран като мястото за новосформирана дивизия, до момента около 240 войници са пристигнали.

 

„Няма какво да се крие. Те идват. Те пристигат”, каза заместник-председателят на съвета Олег Кленци, допълвайки, че ще има гарнизон в града. Според представителя войниците, които са от моторизирана пехотна дивизия, са пристигнали на 30 май. Те са от база в Екатеринбург – на около 2 хиляди километра източно от Клинци.

 

Русия излезе от Договора за обикновените въоръжени сили в Европа, който ограничава разгръщането на войници в Европа, така че е свободна да мести допълнително сили и техника по западната си граница.

 

Миналата седмица Интерфакс информира, позовавайки се на военен източник, че разгръщането на сили в Клинци може да се разгледа като отговор срещу растящите действия на НАТО до руската граница.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4422 |07.06.2016 Фрог научи: Вдигат паметник на Апостола във Военна академия . 19| 5143 |01.06.2016 САЩ разработват супероръжие срещу Русия и Китай . 2| 4926 |01.06.2016 Премиерите на България и Румъния настояват за изграждането на новата газова връзка . 3| 5383 |01.06.2016 Само във Фрог: Въшки и бой между иракчани и афганистанци във ”Военна рампа”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads