Реклама / Ads
2| 2532 |19.04.2023 НОВИНИ

Руски дронове са нанесли удари в Одеска област на Украйна

.
• Руски дронове са нанесли удари в Одеска област на Украйна Източник: БГНЕС
Руски дронове нанесоха удари в южната част на Одеска област на Украйна през нощта, съобщи началникът на военното командване на Одеска област Юрий Крук. Няма данни за жертви.
 

 Украинската противовъздушна отбрана е свалила късно снощи няколко руски безпилотни летателни апарата над Запорожка област. Ожесточени са боевете и край Бахмут.

 

Командващият сухопътните сили на Украйна генерал Олександър Сирски заяви, че руската армия превръща града в развалини като подлага защитниците му на все повече артилерийски и въздушни удари. Украинските войски удържат западните квартали и не допускат да бъдат обкръжени.

 

В традиционното си нощно изявление президентът Володимир Зеленски заяви, че вчерашните руски удари по Херсон и Донецка област ще получат осезаем отговор. При обстрел на руската артилерия в Херсон загина един човек, а 9 бяха ранени.

 

Зеленски съобщи още, че в телефонен разговор с председателя на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Кевин Маккарти е обсъдил нуждата на Украйна от оръжия, както и засилването на санкционния натиск върху Русия. До сега Конгресът е одобрил хуманитарна, икономическа и отбранителна помощ за Украйна на стойност милиарди долари.

 

Три месеца след като Германия обеща да достави на Киев ракети "Пейтриът", противовъздушната отбранителна система вече е в Украйна. Това съобщи германското правителство, а информацията бе потвърдена и от Киев. Съединените щати и Нидерландия също са обещали ракети "Пейтриът" за Украйна.

 

Египетските власти са се отказали от плановете да доставят ракети на Русия, като вместо това са се съгласили със Съединените щати да доставят боеприпаси за Украйна.

 

Това твърди в публикация "Вашингтон пост", позовавайки се на изтеклите секретни документи на Пентагона. В един от тях от средата на февруари разкрива тайна схема на президента Абдел Фатах ас Сиси да достави 40 хиляди ракети на Русия.

 

Той нарежда на подчинените си да пазят тайна за доставката, за да се избегнат проблеми със Запада.

 

 Южна Корея може да разшири подкрепата си за Украйна извън хуманитарната и икономическата помощ, ако попадне под широкомащабна цивилна атака, каза президентът Юн Сук-йол, сигнализирайки за първи път промяна в позицията си срещу въоръжаването на Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2589 |18.04.2023 Руски опозиционен лидер получи 25 г. затвор . 13| 2882 |17.04.2023 Руски критик на Путин е осъден на 25 г. затвор . 27| 4542 |16.04.2023 FT: Какво трябва да направи Киев, за да пробие руските отбранителни линии и какви са рисковете? . 42| 10562 |16.04.2023 Над 500 убити руски военни за нощ. Немските танкове атакуват окупаторите в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads