Реклама / Ads
0| 14847 |01.06.2022 НОВИНИ

Руски опозиционер: Послушното пушечно месо на Путин привършва, назрява бунт в армията

.
Владимир Путин Източник: БГНЕС
В руската армия назрява бунт. И това може да се окаже фатална грешка за руския диктатор Владимир Путин, смята руският опозиционер и социолог Игор Айдман.
 

Пред OBOZREVATEL той подчерта, че „сваля шапка“ на руските партизани, които палят военните комбати в Русия и взривяват железопътните релси. Но това са само единични случаи. Според него в Руската федерация има по-мащабно явление, а именно умора от войната сред действащите и потенциални военнослужещи.

 

„Недоволство, страх, нисък морал и идеологическа мотивация. Това може да се превърне в ключов проблем за Кремъл. Може би дори фатален. Основният проблем за Путин е, че му свършва послушното пушечно месо. Ако битките продължат със същия плам, тогава руските военни могат просто да бягат. Защото 80-90% от армията са хора, които са абсолютно демотивирани. Виждаме това от прослушванията - дори сред офицерите недоволството расте“, каза Айдман.

 

Според него окупаторите ще паднат, ако Украйна продължи своята доблестна съпротива. Освен това има редица вътрешни противоречия в секторите на властта и отбраната на Путин – между офицерите от ФСБ и армията, кадировците и спецслужбите, руснаците и хората от ЛДНР, бурятите и чеченците.

 

В същото време Айдман е убеден, че бунтът в руското общество все още е невъзможен. Той обаче прогнозира, че поражението в Украйна значително ще разклати режима на Путин.

 

„Мисля, че бунт сред обикновеното население все още не е възможен. Но е възможно и друго: в случай на военно поражение на Кремъл режимът ще се предаде драстично. Властта на Путин ще бъде разклатена, той вече няма да бъде възприеман като „кръстник“, който побеждава винаги и навсякъде. Това ще предизвика война на „всеки срещу всеки“ – и в елитите, и в наказателните структури. И в тази ситуация на фатална бъркотия може да настъпи бунт, който да унищожи сегашната власт , подчерта той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8603 |01.06.2022 NYT: Изчезна ген. Дворников - новият командващ руските сили в Украйна . 0| 3179 |01.06.2022 Украинка си разпозна бойлера, чаршафите и покривката, натоварени на руски танк . 0| 3695 |01.06.2022 Експертът Стефан Гамизов: Има “черен” пазар на руски втечнен газ. Да не се окаже?... . 0| 3433 |31.05.2022 Половината от град Северодонецк е под руски контрол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads