Реклама / Ads
15| 7962 |07.04.2018 НОВИНИ

Руският посланик в Лондон с лична нота към Борис Джонсън

.
Посланикът на Русия в Лондон Александър Яковенко иска среща с външния министър на Обединеното кралство Борис Джонсън във връзка със случая „Скрипал“. От руското посолство във Великобритания изразиха надежда, че скоро може да бъде организирана среща между посланика и министъра на външните работи на Обединеното кралство, предаде ТАСС.
 
Това съобщи в събота прессекретарят на руското дипломатическо представителство, отговаряйки на въпрос на журналист за текущото взаимодействие с МВнР на Великобритания във връзка с инцидента в Солсбъри.

„За съжаление, не можем да дадем удовлетворителна оценка на текущото ниво на сътрудничество с Форин офис. Очевидно е, че отдавна е назряла нуждата от провеждане на среща между посланика Александър Яковенко и външния министър на Великобритания Борис Джонсън за обсъждане на целия комплекс двустранни отношения, както и за разследването на инцидента в Солсбъри. В тази връзка Яковенко отправи лична нота на Джонсън. Надяваме се на конструктивен отговор на британската страна и разчитаме тази среща да бъде организирана в най-скоро време“, заяви прессекретарят.

ТАСС припомня, че на 5 април Яковенко призова британските власти да осигурят присъствието на международни експерти при изясняването на обстоятелствата около инцидента в Солсбъри, по време на който, според версията на Лондон, е бил отровен бившият полковник от Главното разузнавателно управление (ГРУ – военното разузнаване на Русия) Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия.

Тогава посланикът заяви, че Москва се стреми към прозрачно разследване на инцидента и към това в него да участват представители не само на страни от НАТО и ЕС, но и от Русия, Индия, Китай, страните от Латинска Америка и Африка. Яковенко обърна внимание на това, че Лондон засега така и не е разкрил информация от провежданото разследване
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5168 |04.04.2018 Лондон: Искането на Русия за съвместно разследване е „извратено“ . 4| 6235 |31.03.2018 Москва: Лондон да си прибере 50 дипломати . 2| 6378 |30.03.2018 Лондон: Няма друго заключение, освен че Русия е отровила Скрипал . 8| 6546 |30.03.2018 Калфин: Борисов припозна вината на Русия като привика посланика ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads