Реклама / Ads
12| 4599 |18.06.2009 НОВИНИ

РЗС обяви война на мутризираните листи

.
Партията на Яне Янев „Ред, законност и справедливост” се обяви срещу мутризирането на листите за национален парламент.
 

В нарочна декларация българските консерватори констатират, че в „мажоритарните и кандидатски листи се включиха известни и по малко известни хора, чиито имена се свързват с подземния свят, политическата корупция, злоупотреба със служебно положение или връзки с властта за източване на бюджетни и европейски средства”.

„Ред, законност и справедливост” призовава своите членове и симпатизанти и партньори по проекта „България на гражданите и регионите” и всички честни и българи да гласуват на 5 юни. Да не допуснат осъществяването на подготвения сценарии за окопаване във властта и осигуряване на нов мандат за политическите мафиоти от БСП и ДПС и техните сателити от НДСВ и Лидер. В избирателните райони, в които РЗС не е издигнало мажоритарен кандидат, РЗС може да подкрепи само кандидати на десни и дясноцентристки партии и в никакъв случай представители на готвеното ново корупционно политическо каре (ДПС, БСП, НДСВ, ЛИДЕР) или независими кандидати, за които има съмнения и повдигнати обвинения за престъпления и нарушаване на законите.

РЗС настоява за задължителна поправка в изборните закони, според която лица с досъдебни производства и дела за умишлени престъпления не се допускат до изборни длъжности. Примерите в настоящата кампания са ясен знак, че тази възможност, дадена от закона е предпоставка за разпад на демократичното начало и ролята на държавата като гарант на законността и справедливостта.

Партията на Яне Янев се обявява и за спешна промяна в изборното законодателство и премахване на имунитета на кандидатите и членовете за национален и европейски парламент. РЗС не смята, за редно народниите представители да имат по-големи права от хората, които са им възложили доверие да ги представляват.

След поредния апел от европейска държава, че България се нуждае от налагане на предпазна клауза по отношение на правосъдие и вътрешна сигурност, „Ред, законност и справедливост” смята, че е крайно време българските политици да поискат съдействие от ЕК за справяне с проблемите, които не могат да решат.

Яне Янев предупреждава, че при посещението си на 25 и 26 юни в Брюксел за среща с еврокомисаря по правосъдие Жак Баро, ще поиска институционално съдействие от ЕК срещу подмяната на демократичното право на гражданите за свободен избор с търговска борса за купуване, продаване, трансфер на гласове или принуда за гласуване под страх за загуба на работни места и заплати.

Лидера на РЗС възнамерява да даде специална пресконференция в Брюксел, на която остро да разкритикува българските власти допуснали опорочаването на изборния процес у нас, се казва още в партийната декларация. Frognews/bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5051 |15.06.2009 Отлъчен депутат обяви листите на „Атака” за незаконни . 25| 6320 |15.06.2009 Журналисти влизат в листи . 2| 5288 |26.05.2009 Медийна среща за защита на достойнството на българските журналисти . 44| 6490 |20.05.2009 Яне Янев обяви „Топ 10” на корумпираните кметове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads