Реклама / Ads
4| 7377 |01.06.2010 НОВИНИ

Сако в МВР болница, лекуват го от хипертония

.
Стефан Бонев - Сако
Стефан Бонев – Сако, който е обвинен за участие в престъпна група от прокурорите е приет в МВР болница заради хипертония. В момента група експерти мерят ежедневно кръвното на арестанта.
 
Това научи frognews.bg от Марин Марковски, адвокат на обвиняемия. Преди близо две седмици Сако е поискал промяна на мярката си, но съдът я е отхвърлил, като е разпоредил соченият за наркобос мъж да бъде наблюдаван в болницата на МВР. Това наблюдение продължава и до ден днешен, каза пред сайта ни адвокат Марковски.

Защитникът е категоричен, че срещу клиентът му няма никакви доказателства, а се водили само анонимни свидетели, на които показанията били смехотворни и нямали нищо общо със Сако. „Ако ги прочетете показанията ще прихнете от смях, едни общи приказки, като се чуди човек как може на основанието на тях той да бъде още задържан”, чуди се адвокатът. Показанията на тези свидетели само разкривали с кого бил приятел Сако, което според защитника му не е причина за задържане. „За да се докаже, че има престъпна група, трябва не само да има данни, че познава Маргините, а от показанията да става ясно, че те са се събирали и срещали да извършват престъпна дейност”, е мнението на Марковски, който твърди, че по това дело е един от най-големите оптимисти.

Прокурорите признали, че свидетелите им казвали сами празни факти, но се оправдали, че ако анонимните свидетели се отпуснат повече в показанията си, то щяло да се разбере кои са те. Така обвинителите обяснили защо няма повече конкретика в показанията срещу Сако.

„Не може да се поставят нещата така или безопасността на свидетелите или истината, тогава да не ги викат като свидетели. Те само хвърлят прах в очите на хората”, каза пред frognews.bg Марин Марковски. Адвокатът е категоричен, че ще иска нови промени на мярката преди да тръгне делото.

Сако бе задържан по подозрение, че е част от престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици.

Според съда показанията на анонимните свидетели по делото и тези на Тихомир Георгиев са достатъчни, за да може да се сметне, че има обосновано предположение за извършеното престъпление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5084 |19.01.2010 Б. Нанев: Влезе ли човек в болница, трябва да бъде лекуван . 4| 4712 |13.11.2009 Пияни щурмуваха болница, друг смлати ватман . 16| 6401 |04.10.2007 Лекуват Манол Велев като американски астронавт, може да се оправи . 0| 5306 |13.05.2007 Половината българи не могат да си позволят да се лекуват, масово не си знаем правата като пациенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads