Реклама / Ads
0| 4356 |21.06.2015 НОВИНИ

Съкращават 120 души от системата на затворите

.
Близо 120 работещи от системата на затворите се предвижда да бъдат съкратени. Това е записано в предложение на Министерството на правосъдието, с което Синдикатът на служителите в местата за лишаване от свобода е бил запознат. Това каза за БТА Цветан Михайлов - член на УС на Синдиката.
 

До момента нямаме гаранции, че ще бъдат спазени изискванията на трудовото законодателство да бъде предложено преместване на част от тези служители на други свободни длъжности, които отговарят на критериите за заемането им, допълни той. Синдикатът остава на позиция, че трябва да има работна група с представители на синдиката, която да обходи всички звена на място и с оглед натовареност и необходимост да прецизира списъка на щатните разписания по териториални служби. На този етап в интерес на добрия диалог синдикатът все още няма да излезе на протест, но започва сондиране на мнения от регионалните структури за подготовка на активни протести. Освен това от ССЗБ обмислят и действия за обжалване подготвеното постановление.

 

Михайлов посочи още, че синдикатът ще подкрепи всяка реорганизация, но направена след съответния задълбочен анализ за необходимостта от служители за изпълнение на съответните дейности. По думите му по списък готвените съкращения съвсем не засягат предварително обявените от министерството малко над 100 души, а става дума за съкращаване на 456 щата. От тях 337 засега са вакантни. Сред предвидените за съкращения са и лекари, психолози и стоматолози. От незаетите щатове ще има орязани бройки за надзиратели. По този начин не спазват поетите от страна на МП ангажименти. Освен това тези действия са в разрез си искането на Комитета против изтезанията за увеличаване на персонала, посочи Цветан Михайлов.

 

Част от работещите в софийския затвор утре по обяд ще излязат от сградата, за да изразят символично недоволството си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4605 |28.05.2015 Панов посочи Янева и Желявска като лоши модели в системата . 10| 4394 |28.04.2015 Неков: ЕК трябва да направи системата eCall безплатна . 2| 4310 |07.04.2015 Москов към лекарите: Системата изисква първо да сте търговци . 18| 7623 |07.03.2015 Лазаров: Напускам системата на МВР, стига Борисов да подпише

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads