Реклама / Ads
54| 12873 |10.04.2009 НОВИНИ

Съмнителни апетити към родното ветроходство

.
Чавдар Александров
Човекът, срещу когото са насочени проверки на почти всички правозащитни органи в България, се опитва със сила и грандиозни обещания да окупира един от най-атрактивните водни спортове, кандидатирайки се за президент на федерацията.
 

Екшън, наместо Общо събрание на Федерацията по ветроходство, се очаква в събота в Държавната агенция за младежта и спорта. За първи път отчетно-изборно събрание ще започне с охрана на сградата, вместо с обсъждане на постиженията и проблемите в този все по-полурярен спорт. Причината за притесненията на деятелите на ветроходния спорт е „обещанието” на несебърския бизнесмен Чавдар Александров, да се появи с 20 души охрана и да „превземе” федерацията. Според организаторите ръководството на ДАНС е уведомено за силовия сценарий и се очаква да бъдат създадени ослувия за нормалното протичане на общото събрание.

 

Чавдар Александров е популярен в Несебър като бизнесмен с високи доходи, чиито произход не е съвсем ясен. Именно това е послужило като повод данъчните да се заинтересуват от начина на живот на бизнесмена, както и от луксозните яхти, с които той се хвали. Слухове в региона твърдят, че с лъскавите морски съдове се осъществявала контрабанда, но все още службите и прокуратурата не са се произнесли по въпроса.

 

Чавдар Александров е засичан често в компанията на известни с криминалните си деяния личности. Нерядко е купонясвал и с нашумелия несебърски бизнесмен Митьо Очите, който бе осъден за организиране на престъпна група.

Всичко това би било нелошо криминално четиво за жълтата преса, ако този човек не посягаше на Българската федерация по ветроходство, която през годините успя да се опази от скандали и корупционни практики. Освен това спортните постижения на родните ветроходци се многат с всеки изминал сезон, с което нараства и международния авторитет на този престижен спорт. Атаката на Александров е на всички нива: заплахи чрез медии, както и персонални, към дейци и спортисти от федерацията.

 

И сега човекът, срещу когото са насочени проверки на почти всички правозащитни органи в България, се опитва със сила и грандиозни обещания да окупира един от най-атрактивните водни спортове, кандидатирайки се за президент на федерацията.

Време е ръководството на ДАМС да даде решителен отпор на съмнителните апетити към родното ветроходство, споделиха дейци и спортисти.Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4725 |14.01.2009 Протестът пред Народното събрание приключи . 327| 6806 |14.01.2009 Протестът пред Народното събрание изби в 170 арестувани и 30-ина пострадали . 27| 4721 |15.10.2008 Юрген Рот: Р. Петков е силно оспорван човек заради съмнителните си контакти . 10| 5142 |19.09.2008 Над 700 пенсионери атакуват за седмица родното ни Черноморие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads