Реклама / Ads
2| 4484 |02.05.2018 НОВИНИ

Саниран блок в Бургас протече - в квартала на вицето Симеонов!

.
Няколко месеца след като блок 65-и в кв. „Меден рудник“ в Бургас е саниран, жителите му се оплакват от мухъл и течаща вода в домовете им. Според тях, документацията за извършеното не отговаря на истината, съобщи националното радио. ”Фрог нюз” припомня, че в този квартал на морския град е родният дом на вицепремиера Валери Симеонов.
 
"На покрива не са поставени всички шапки. В отговор на Община Бургас се казва, че още миналата година на 7 март са били поставени. А строителната площадка е отворена на 6 март. Блокът е завършен още преди да бъде започнат", разказа управителят на блока Донка Владимирова. Тя допълва, че представител на фирмата констатира на 2 септември, че сградата е завършена едва на половина.

"Но сега в документи намирам, че се е състоял оглед на първи септември - ден преди датата. И блокът е бил приет без забележки. На 100% завършен. Виждам на много актове дати, които не съвпадат с етапите на работа и на завършеност", обяснява тя.

Липсват части от отводнителната система, или се слагат тръби с по-нисък капацитет и от материал, който зимата се напуква. Единственият противопожарен изход към покрива пък е с размери 50 на 60 см.

"Трябва да бъдат по български стандарт 130 на 90 см. Ние нямаме достъп по този начин до покрива, ако се случи нещо. Аз не успях да мина, но ми казаха, че било от възрастта", казва още Владимирова.

Управителят на фирмата, извършила санирането, Стефан Соколов обясни, че блокът е в перфектно състояние:

"Цялото строителство е контролирано от строителния надзор, от инвеститорския контрол от страна на Общината, всички строително-монтажни работи по блока са изпълнени съгласно българското законодателство, цялата документация е направена. За първи път чувам, че има жалби".

След среща с кмета на Бургас Димитър Николов и живущите в блока стана ясно, че жилищната сграда наистина се нуждае от основен ремонт.

Община Бургас и фирмата-изпълнител са поели ангажимент в рамките на две седмици всички неизправности по блок 65 да бъдат остранени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4336 |30.04.2018 Шофьор загина на пътя Айтос – Бургас . 3| 4346 |27.04.2018 42 000 жилищни сгради се нуждаят от саниране . 1| 4603 |21.04.2018 Пак блокираха Околовръстния път на София . 1| 4996 |17.04.2018 Район „Младост” е блокиран от полиция, не пускат служителите навън

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads