Реклама / Ads
18| 3234 |24.01.2022 НОВИНИ

САЩ нареди на семействата на всички служители на посолството им в Киев да напуснат Украйна

.
Източник: БГНЕС
Държавният департамент на САЩ нареди на семействата на всички служители на американското посолство в Киев да напуснат Украйна на фона на опасенията от руска инвазия, предаде Асошиейтед прес.
 

Департаментът заяви, че всички близки на служители на посолството в Киев следва да напуснат Украйна и че всички служители на посолството, които не изпълняват функции от първостепенна важност, могат да напуснат Украйна на правителствени разноски.

 

Този ход бе предприет на фона на засилващите се страхове от евентуална руска агресия срещу Украйна.

 

Държавният департамент подчерта, че американското посолство в Киев ще остане отворено и не става дума за евакуация. Това решение бе обмисляно известно време и не следва да бъде тълкувано като намаляване на подкрепата на САЩ по отношение на Украйна, заявиха американски представители.

 

"Ситуацията в сферата на сигурността, особено по протежение на украинските граници, в окупирания от Русия Крим и в контролирания от Русия Донецк е непредсказуема и може да се влоши всеки момент. Американските граждани в Украйна трябва да имат предвид, че евентуална руска военна операция по отношение на Украйна сериозно ще засегне възможността на американското посолство да предоставя консулски услуги и съдействие на американски граждани, които напускат Украйна", се казва в изявление на Държавния департамент, предаде Франс прес.

 

"Смятаме, че руска инвазия (. . .) може да има всеки момент", заяви високопоставен американски представител.

 

Държавният департамент отправи предупреждение към американските граждани да се въздържат от пътувания до Украйна и Русия заради опасността от евентуална руска инвазия на Украйна, предава БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4468 |19.01.2022 ГЕРБ като фурнаджийска лопата - вече не искат отмяна на “зеления сертификат” за всички . 10| 12973 |14.01.2022 Милен Матев: Гешев спира всички сигнали за корупция . 12| 3099 |06.01.2022 Може да се окаже, че всички българи ще плащат тока на бизнеса, предупреди икономист . 0| 3449 |06.01.2022 Експертът Калоян Стайков: Всички на енергийния пазар са под напрежение, атаката срещу КЕВР е вредна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads