Реклама / Ads
0| 3011 |03.08.2022 НОВИНИ

САЩ с нови санкции срещу Кабаева и други близки до Путин

.
Съединените щати наложиха нови санкции срещу Русия, включително срещу 24 предприятия от технологичния сектор и отбранително-промишления комплекс, както и срещу предполагаемата приятелка на руския президент Владимир Путин, предадоха информационните агенции, като се позоваха американското министерство на финансите.
 

Санкции са наложени на публичното акционерно дружество "Магнитогорски металургически комбинат" и на олимпийската шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева, за която се твърди, че има връзка с Путин - нещо, което руският президент отрича, предават от БТА.


“Докато невинни хора страдат от незаконната агресия на Русия, съюзниците на Путин се обогатяват и финансират разкошен начин на живот", заяви във вторник министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън.


"Министерството на финансите ще използва всички налични инструменти, за да се увери, че руският елит и поддръжниците на Кремъл ще бъдат подведени под отговорност за съучастието си във войната, която струва безброй жертви“, добави тя.


Новите санкции обхващат 24 предприятия от технологичния сектор и отбранително-промишления комплекс на Русия, бизнесмени и ръководители на области в Украйна, които Русия смята за “освободени“.


Санкциите означават замразяване на активи в САЩ и забрана за американски граждани или компании да правят бизнес с лицата от списъка, на които също така е забранено да влизат в САЩ.


След като Великобритания наложи санкции на Алина Кабаева през май, а ЕС направи това през юни, сега и САЩ включиха олимпийската шампионка от 2004 г. в санкционния списък, посочва АП. Кабаева управлява в момента голямата руска медийна компания NMG (National Media Group).


През април САЩ наложиха санкции и на двете пълнолетни дъщери на Путин.


Близкият до руския президент бизнесмен Андрей Гуриев и неговият син също са засегнати от последните санкции. Луксозната яхта "Алфа Неро", за която се твърди, че Гуриев е купил през 2014 г. за 120 млн. долара, се споменава поименно, отбелязва ДПА. АП допълва, че Гуриев е собственик на имението “Уитънхърст“, което е второто по големина в Лондон след Бъкингамския дворец.


В списъка са включени и трима олигарси - Дмитрий Пумпянски, Андрей Мелниченко и Александър Пономаренко. Поименно се споменава и яхтата “Аксиома“, която според американските власти е собственост на Пумпянски.


Сред бизнесмените са още Виктор Рашников – председател на Съвета на директорите на “Магнитогорския металургичен комбинат“, Антон Урусов – вицепрезидент на Руския фонд за преки инвестиции, и Наталия Попова – първи заместник-генерален директор на Innopraktika.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3175 |02.08.2022 Д-р Стефан Константинов: Ще е грешка да натоварим новия здравен министър с много очаквания . 0| 2867 |02.08.2022 Нинова видя потенциал за реваншизъм срещу БСП в новия кабинет. Радев предал левицата два пъти . 0| 6974 |02.08.2022 Нарушения при “Балкански поток” установили при проверка, разпоредена от Кирил Петков . 0| 2721 |02.08.2022 Над 2600 нови случая на COVID-19 у нас и 24 починали за последното денонощие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads