Реклама / Ads
7| 2986 |30.01.2023 НОВИНИ

САЩ предупредиха за опасност от атентати в Турция

.
Истанбул
Съединените американски щати предупредиха своите граждани за възможни предстоящи нападения от терористи в Турция. Вероятните цели може да са църкви, синагоги и дипломатически представителства в Истанбул или други места, които западните туристи често посещават, особено в районите Бейоглу, Галата, Таксим и Истиклял, заяви в съобщение на сайта си посолството на САЩ в Анкара.
 

Отправя препоръка към американските граждани да са бдителни на места, посещавани от западни туристи, да избягват струпване на хора, да не се набиват на очи, да познават заобикалящата ги среда, да следят местните медии и уебсайта на посолството за сигнали и съобщения за граждани на САЩ.

 

„Както напомня сигналът за сигурност, издаден от посолството на САЩ в Анкара на 27 януари 2023 г., рискът от терористични атаки в Турция вече е висок. Французите,
пребиваващи в Турция или тези, които ще пътуват до Турция, се умоляват да обърнат максимално внимание на безопасността си, като стоят далеч от претъпканите места, посещавани от чужденци, включително религиозни места“, предупредиха от посолството на Франция.


„След изгарянето на Корана рискът от терористични атаки в Турция нараства според оценката на служителите по сигурността. Затова бъдете особено бдителни и внимателни и избягвайте обществени места и особено места за поклонение, ако е възможно“, отбелязват от германското посолство.


Според вътрешния министър Сюлейман Сойлу за нападението е отговорна групировката Кюрдска работническа партия (ПКК), която води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г. Тя се разглежда като терористична организация от Анкара и западните ѝ съюзници, включително ЕС и САЩ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3189 |29.01.2023 Надежда Нейнски: Голяма е опасността войната в Украйна да се превърне в ”замразен конфликт” . 0| 3096 |26.01.2023 Частично бедствено положение в две Карловски села. Няма опасност за хората . 19| 16562 |25.01.2023 Томислав Дончев: Ако и след новите избори не направим нищо, има опасност всички да станем излишни и ненужни . 13| 3482 |17.01.2023 Христо Грозев: Съществува опасност за военната промишленост заради саботажни групи на ГРУ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads