Реклама / Ads
0| 4327 |20.04.2022 НОВИНИ

Съветникът на Зеленски Ал. Арестович: Ако врагът превземе Мариупол, преговори с Русия няма да има

.
Мариупол
Ако руските войски успеят да превземат напълно Мариупол - ключово пристанище и вторият по големина град в Донецка област - ”може да няма мирни преговори”, редупреди съветникът на Володомир Зеленски Алексей Арестович.
 

"Тогава основният ни курс на действие ще бъде пълното унищожаване на врага, като разчитаме на западната помощ и на факта, че руснаците няма от кого да получат помощ", продължава съветникът.


Мариупол, където се водят едни от най-тежките сражения по време на конфликта между Русия и Украйна, в момента до голяма степен е под контрола на руските сили, като един от последните големи джобове на украинските войски се намира в стоманодобивния завод "Азовстал" в града.


Порано днес руските военни заявиха, че ще позволят на тези войници да се предадат, ако сложат оръжията си - включително бойци от "националистически батальони" и "чуждестранни наемници" - като им предложиха да напуснат обекта по обяд московско време. По-късно тя отправи ново предложение, като отложи крайния срок и заяви, че на войските ще бъде разрешено да напуснат по определен "хуманитарен коридор", но не получи отговор от украинските представители.


Арестович изказа мнение, че "битката няма да се развие в полза на Русия", като твърди, че офанзивата в Донбас "ще се провали", в немалка степен благодарение на военната помощ, предоставена от външни сили.


В поредното си обръщение днес президентът Зеленский повтори исканията си към западните държави да увеличат подкрепата си, като заяви: "Ако имахме достъп до всички оръжия, от които се нуждаем. . . вече щяхме да сме приключили тази война. " Той отбеляза, че по-рано през деня е провел разговори с лидерите на Нидерландия и Европейския съюз за предоставяне на допълнителна помощ.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6656 |20.04.2022 Зеленски: Ако имахме нужните оръжия, вече щяхме да сме приключили войната . 0| 5227 |19.04.2022 Новата офанзива на Русия ще се провали, убеден е съветник на Зеленски . 0| 3072 |19.04.2022 Петков и Зеленски са обсъдили проблемите на корабоплаването в Черно море . 0| 3074 |18.04.2022 Зеленски предаде попълнения въпросник за членството на Украйна в ЕС /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads