Реклама / Ads
69| 9687 |15.09.2013 НОВИНИ

Секретен доклад: Българите бягат от корупцията като сирийци от войната

.
Българите бягат от корупцията и липсата на правосъдие
Над 300 000 българи ще напуснат страната в близките 20-25 месеца. Това е емигрантска вълна, която може да се сравни единствено с бажанската от Сирия. Това вече застрашава нациоалната сигурност на България.
 
Констатацията е от доклад на Националната разузнавателна служба. В него имало и данни, събрани и анализирани от ДАНС, научи Фрог нюз от свои източници в службите. Потенциалните емигранти от страната ни за следващите 6-7 години били близо 700 000 души. Това щяло да окаже силно негативно влияние върху икономиката, защото напускали главно образовани хора и такива с професии. Данните били предоставени на президента и правителството още през август.  Досега обаче имало само намерение да се сформира екип, който да предложи спешни действия за спасяване на нацията. От президентството засега запазвали мълчание.

Проучване на агенция „Афис” преди месец показало подобни резулати. Според социолозите възможните емигранти са около 17% от активните хора на възраст между 15 и 55 години. Изследването е направено по поръчка на български евродепутати вследствие на изразеното недоволство от някои държави от ЕС от увеличаване броя на емигранти от България при тях. Предположенията са, че през следващите 5 години над 300 000 българи ще се изнесат навън да търсят препитание. Тайните ни служби обаче смятат, че реалната цифра е двойна. За двайсет години преход в чужбина са заминали над 2 млн българи. Това по същество е бежанска, а не просто емигрантска вълна, защото голяма част о тези хора заминават не само заради пари, а прокудени от корупцията, ширещата се престъпност и липсата на адекватно правосъдие. Тези извод се налагат все по-често, пише още в доклада. Данните се потвърждават и от секретното ежегодно изследване на ЦРУ и от европейски наблюдатели и Евростат.

Друго смущаващо предвиждане е, че доста по-рано от споменаваната досега 2060 г. населението на страата ще падне на от 7,2 на 5 млн души. Още по-тревожна е констатацията, че определящите се като българи се топят с най-висока скорост, за сметка най-вече на циганите и по-малко на етническите турци.

Преди няколко месеца образователното миистерство определи като “особено тревожна“ тенденцията за нарастващия брой на учениците, които напускат училище поради заминаване в чужбина. Делът им само през последната учебна година е нараснал с 26.13%, а общо за периода 2008/2009 – 2011/2012 учебна година е 38.65%.
Изводите били, че ако не се преприемат спешни мерки и не се състави дългосрочна стратегия българската нация ще бъде застрашена от изчезване съвсем реално. Това можело да се случи още в следващите няколко десетилетия.

Всъщност съществува Национална стратегия за демографско развитие на страната ни, в която са набелязани конкретни мерки срещу изчезването на нацията, но тя засега е само на книга и съвсем формална. Сривът се дължи колкото на емиграцията, толкова и на високата смъртност и ниската раждаемост. Другият бич е неграмотността, с която нито едно правителство през последните 15-17 години не понечва да се бори истински.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 12789 |12.09.2013 Тайна програма "Златен милиард" цели ликвидиране на българите . 5| 5342 |29.08.2013 МВнР: Българите да не пътуват в Близкия Изток и Северна Африка . 1| 6218 |17.08.2013 Пожари гонят българите от о-в Тасос . 82| 7822 |28.07.2013 „Индипендънт": Българите обичат ЕС и мразят корумпираните политици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads