Реклама / Ads
0| 2503 |15.06.2022 НОВИНИ

СЕМ допусна всички кандидати за шеф на БНТ до следващ етап на конкурса

.
Източник: БГНЕС
Съветът за електронни медии допусна всички осем кандидати за генерален директор на Българската национална телевизия до следващия етап на конкурса.

Председателят на техническата комисия по проверка на документите Симона Велева заяви, че двама от кандидатите - телевизионният водещ Сашо Диков и доцент Светлана Божилова от Факултета по журналистика в Софийския университет, в чиито документи бяха установени пропуски, са ги отстранили в срок.

 

"Комисията пристъпи към проверка на документите, приложени допълнително от кандидатите, на които СЕМ е изпратил писма за отстраняване на пропуски и недостатъци. И двамата кандидати са изпратили необходимите документи в законоустановения даден от СЕМ срок. Г-н Сашо Диков своевременно е предоставил копия от два броя трудови книжки, удостоверяващи наличие на над 5 г. трудов стаж в телевизия. Доц. Светла Божилова е предоставила кратка биографична бележка, резюме на концепцията, мотивационно писмо с дата и подпис, декларация за най-малко 3-годишен управленски опит на мениджърски позиции, декларация за липса на принадлежност към ДС и разузнавателните служби на Българската народна армия", съобщи Велева, цитирана от БНР.

 

Общо 8 са кандидатите за шеф на националната телевизия. Това са Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакиева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов, Светлана Божилова.

 

Съгласно процедурата, след като са обявени допуснатите до конкурса кандидати, Съветът за електронни медии ще има два дни, за да проведе изслушвания с допуснатите до третия етап на конкурса кандидати. Това трябва да се случи на 27 и 28 юни. Самият избор е насрочен за 29 юни. Тогава членовете на СЕМ ще гласуват.

 

За да бъде избран нов генерален директор на обществената телевизия, той трябва да получи най-малко три гласа от състава на СЕМ.

 

Ако никой не получи толкова, един час по-късно се насрочва второ заседание. В случай, че и на него не бъде избран генерален директор, един час по-късно се насрочва ново заседание. Ако и на третото поредно заседание не бъде избран генерален директор на БНТ, процедурата се прекратява.

 

Мандатът на сегашния генерален директор на БНТ Емил Кошлуков изтича на 10 юли.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2385 |15.06.2022 Йорданова: За всички е важно да се разследва корупцията с европари . 0| 2416 |15.06.2022 Без червени линии: ГЕРБ щели да говорят с всички за вот на недоверие . 0| 4700 |13.06.2022 Настимир Ананиев: Чухме как беше разобличен Слави Трифонов за всички неистини . 0| 11878 |11.06.2022 Дъно в сервилността: Велева иска всички избиратели на ПП и ИТН да поемат отговорност
Реклама / Ads