Реклама / Ads
23| 5041 |02.05.2013 НОВИНИ

Сергей Станишев: След изборите ще стартираме форуми с гражданско участие

.
Източник: БСП
След изборите ще стартираме форуми с гражданско участие, за да видят хората, че не само на думи държавата е под техен контрол и да знаят, че правителството, което е поело ангажименти, ще ги спазва.
 

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в Търговище. Той напомни, че близо 100 000 българи излязоха на улицата и свалиха управлението на Борисов, което създаде империя на злото.

„Четири години ГЕРБ внушаваха, че хората са по- богати, а реално сринаха икономиката. Даваха кислород само на тези фирми, които са техни и унизиха хората на труда. Заличиха 400 000 работни места - това са 400 000 съдби. За майките днес е подвиг да се отглежда дете”, отбеляза Станишев.

По думите му огромна част от обществото не иска Борисов и Цветанов. „Те двамата са едно и дължат извинение на хората, които има повярваха през 2009г. Обещаха средноевропейски доходи, 200 000 работни места, прозрачност. Няма нищо”, напомни лидерът на социалистите. Той изтъкна, че през последните седмици е излязло цялото задкулисие на ГЕРБ.

„Цветанов ще отговаря пред закона след изборите”, каза председателят на БСП и добави, че Борисов и Цветанов не могат един без друг и ще носят отговорност заедно.

„Нека от 13 май България да се върне на пътя си на нормалното развитие. Ние знаем как и какво трябва да се направи на страната”, каза водачът на листата на Коалиция за България в региона Явор Куюмджиев. Според него трябва да се обърне внимание на решаването на проблема с липсата на работни места. „Търговище трябва да си възвърне славата на промишлен регион и регион с развито селско стопанство”, добави Куюмджиев.

Социалистите поеха ангажимент за по-добра събираемост на ДДС и акцизи. „Необходима е реиндустриализация и максимално използване на банката за развитие”, каза Станишев по повод икономическото развитие на България.

В центъра на Търговище Сергей Станишев и Явор Куюмджиев се засякоха с представители на големите протести. С тях обсъдиха честното и демократично провеждане на изборите на 12 май.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 4988 |01.05.2013 Станишев: Нашата кауза е България на промяната, в която всеки човек има възможности и достойнство . 124| 7008 |01.05.2013 Цветанов: Готов съм да се откажа от имунитета си след изоборите . 21| 5983 |30.04.2013 Сергей Станишев: Искаме да живеем тук, в България, да създаваме сигурност и перспектива . 42| 6771 |30.04.2013 Дядо Николай към Сергей Станишев: Благословен от Бога. Успех!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads